HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PEUGEOT 307 WRC van Scalextric
Het is alweer enige tijd geleden dat er een rallywagen is getest dus de hoogste tijd, met name voor de toch grote groep van rallyliefhebbers onder ons, om weer eens aandacht aan te besteden aan een rallycar, in dit geval de Peugeot 307 WRC. 
Inmiddels zijn er al meerdere merken die deze rallyauto in hun programma hebben opgenomen en ook al hebben uitgebracht. In dit geval hebben wij de uitvoering van Scalextric getest. Waarom? Nou, ten eerste omdat dit het eerste model was waarover wij mochten beschikken en ten tweede, omdat deze uitvoering geheel nieuwe techniek onder de motorkap heeft (letterlijk!). Hierover dadelijk meer....
De 307 WRC probeert toch al weer een tijdje in de voet (of banden) sporen te treden van hun succesvolle rallywapen de Peugeot 206 WRC. Dit rallycanon leverde Peugeot de afgelopen jaren de nodige overwinningen, ja zelfs fabrikant- en wereldtitels op.  Een auto die gevestigde namen als Subaru, Citroen en Ford achter zich wist te laten. 
Taak dus aan de 307 WRC om dit succes voort te zetten, iets wat tot op heden nog niet mee blijkt te vallen, maar goed, het seizoen 2005 is nog niet voorbij.....
rallywapen van Peugeot: de 307 WRC
Het oog wil ook wat.
Natuurlijk worden deze auto's in eerste instantie voor ons gemaakt om mee te racen. 
Maar goed, langzamerhand raken we ook gewend aan de hoge kwaliteit van de auto's.

Scalextric is een merk dat er mede voor gezorgd heeft dat wij als racebaanliefhebbers tegenwoordig over bijzonder mooie modellen kunnen beschikken, dit ook getuige het aantal auto's dat door verzamelaars van modelauto's wordt gekocht en regelrecht de vitrine in duikt.
In het verleden is rood echter vaak een moeilijk kleur gebleken voor een slotcar. 
Scalextric is er toch in geslaagd te zorgen voor mooi strak en glanzend lakwerk waardoor de auto, in combinatie met de weer strakke tampoprint levensecht oogt, zeker bij het juiste licht.
Opnieuw vele details zoals de centrale ruitenwisser, sluitingen van de motorkop, afneembare spiegels, luchthappers, de natuurgetrouwe velgen, de strakke verlichtingunits en logo en een solide aanvoelende achterspoiler. 
Hiermee zijn we er echter nog niet. Wat op ons beslist indruk heeft gemaakt is de aandacht die Scalextric (moeten we zeggen weer?) aan het interieur heeft besteed! 
Een genot om naar te kijken! Zoals het hoort zitten in deze auto 2 zeer mooi uitgevoerde poppetjes met afgewerkt gelaat, beide voorzien van meerkleurige helmen en een headset, sportstoelen met opdruk, gedetailleerde autogordels met sluitingen, een rolkooi met details, brandblusser, pook en de nodige knopjes. Wat ons betreft de nieuwe standaard voor het interieur van de toekomstige racebaanauto's!!!
Hierbij moet ons eerlijkheidshalve wel nog 1 ding van het hart, anders krijgt men misschien de indruk dat we niet kritisch meer zijn;
Waarom zijn er op de notitieblok van de bijrijder dit keer geen aantekeningen gemaakt??!!
Bij de eerder geteste Skoda Fabia waren deze notes tenslotte wel aanwezig! Foutje zullen we maar zeggen, maar dit detail had het geheel pas echt compleet gemaakt....! 
De indrukwekkende voorzijde van deze leeuw
De (nieuwe) techniek
Nu we het toch over de Scoda Fabia hebben stappen we maar gelijk over naar de techniek. 
Ook deze Peugeot heeft, net als de Skoda, vierwielaandrijving. Ook dit keer zorgt de snaaraandrijving ervoor dat alle vier van slicks voorziene wielen worden aangedreven.
De bijzonderheid is echter dat Scalextric er ditmaal voor heeft gekozen om de motor niet zoals je zou verwachten achterin maar vrin te leggen! Gebruikmakend van de bekende sidewinder opstelling wordt het zo allemaal wel heel reel..!!
Ook nieuw in deze Peugeot is het feit dat deze zowaar is voorzien van een zowel horizontaal als verticaal verend schoentje, dat door de bedrading ook ditmaal weer zelfcentrerend is. Goed over nagedacht en vast en zeker goed nieuws voor de bezitters van een rallybaan!
Omdat ook deze auto weer is voorzien van (felle) verlichting voor en achter blijft er eigenlijk zeer weinig te wensen over, zeker voor de nog redelijke prijzen. Leuk is nog steeds dat je ook kunt kiezen voor de "gewone versie" in plaats van de sport, weer enkele euro's verdient...! 
De techniek is verder geheel vergelijkbaar met de Skoda, alles is netjes afgewerkt en zit zeer degelijk in elkaar en wekt zeker de indruk tegen een stootje te kunnen.
De sterke en brede magneet is ook bij deze auto weer verstelbaar. Opvallend genoeg maar in twee posities, terwijl de kortere Skoda wel over drie posities beschikte.
Overigens nemen we ons voor om ditmaal een dubbele dubbeltest te doen; Geen rondetijden draaien, maar een onvervalste praktijktest tegen de Skoda Fabia. n keer waarbij de magneet in de auto's aanwezig blijft en, gezien het feit dat velen deze auto's zo zullen willen gaan gebruiken, ook een rijtest zonder magneet.
Mooiste rijderskoppel van het jaar...???!!!
DEZE FOTO ALS ACHTERGROND OP JE SCHERM ?

Zeker kanshebbers voor de mooiste coureurs ooit...Mooie rolkooi en sortstoelen, Sparco doet goede zaken...
(H)eerlijke strijd
De Skoda Fabia bleek destijds in de test op de baan "een heerlijk pittig autootje". We waren dan ook benieuwd of de toch wat langere Peugeot met zijn nieuwe techniek de concurrentiestrijd aan zou blijken te kunnen. Om even het gevoel te krijgen begonnen we mt magneet. Om het enigszins vergelijkbaar te houden hebben we de magneet in beide auto's in de middelste positie van het chassis gelegd. We gebruikten hierbij een voltage van 14,5 volt. 
Na het startsein gingen beide auto's er als een speer vandoor. Je merkt hier onmiddellijk het voordeel van de vierwielaandrijving. De Peugeot leek aan het eind van ons rechte stuk (van een meter of 6) iets meer eindsnelheid te hebben.  Dit verschil zal op een kortere rallybaan echter niet of nauwelijks merkbaar zijn. Bovendien kan dit natuurlijk ook een kwestie zijn van een net iets sneller standaard (sport)motortje. Over het geheel genomen merkten we hier verder weinig van, de auto's bleken zr aan elkaar gewaagd en boden ronde na ronde lekker veel spanning. Wat betreft de remweg was tussen beiden geen verschil merkbaar. 
Op het gladde Fleischmann-asfalt bleken beide auto's ook met magneet in staat af en toe wat uit te breken, de Peugeot iets meer, overigens zonder verdere vervelende gevolgen. Een gevolg van de lengte of toch van de mindere druk op de achterwielen? 
Na heel veel plezier dan toch maar de magneten eruit. Het voltage wat teruggeschroefd naar 12 volt en gassen maar. Beide auto's bleken ook op deze manier, zonder verdere maatregelen zoals het plaatsen van lood, opnieuw aan elkaar gewaagd. Volop gecontroleerd driften en toch lekker snel en vergevingsgezind.  De Peugeot brak nu merkbaar iets sneller aan de achterkant uit, maar kon de Skoda desondanks goed bijbenen. Met wat extra gewicht op de achterwielen zal dit beslist eenvoudig te verhelpen zijn, waardoor je over twee heerlijke scheurijzers beschikt. 
Wij hebben ons in ieder geval met dit duo zowel met als zonder magneet kostelijk geamuseerd!

De motor nu eens voorin met snaaraandrijving naar achteren.De basis, motor achterin, snaaraandrijving naar de voorwielen
Conclusie & puntje van kritiek
Deze Peugeot 307 heeft ons wederom weten te overtuigen. Eigenlijk een perfecte harmonieus huwelijk van uiterlijk - rijkwaliteiten en prijs. De wens van iedere autofabrikant toch..?!
Toch zijn we van mening dat in dit testverslag eerlijkheidshalve nog 1 punt van kritiek genoemd dient te worden. Ook bij de eerdere geteste Maserati Coupe hebben we van onze lezers al enkele klachten hierover ontvangen, maar in onze ogen was dit toen niet echt storend. 
Helaas hebben ook wij ditmaal vast moeten stellen dat de verlichting aan de achterzijde in geval van deze 307 zo fel is dat hierdoor de gehele achterzijde van de auto oplicht.
Natuurlijk is dit wel op te lossen door bijvoorbeeld het zwart schilderen van de binnenzijde, maar toch zonde dat Scalextric hier een steekje laat vallen. Minder felle lampjes waren ook meer dan voldoende geweest. Ze branden nu min of meer op "remlichtsterkte". We hebben de importeur vriendelijk verzocht dit stukje kritiek als aandachtspunt door te spelen naar de fabrikant. Hopelijk kan men hier bij de toekomstige modellen dan rekening hiermee houden.
Maar goed, al met al voor de liefhebbers een interessante koop die waar voor zijn geld biedt!
Beide tegenstanders "ijzig" dicht bij elkaar....
Een knipoog naar de concurrentie? WEBTIPS
Scalextric
Hobbytime (importeur)
WRC championship

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
22 juli 2005 - Copyright racebaan.com