HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: RANGE ROVER VAN SCALEXTRIC


Aandacht voor weer eens een bijzonder model van Scalextric. Want dat moet je dit merk in ieder geval nageven. Ze brengen regelmatig modellen uit die fors afwijkend zijn en mede daardoor niet geschikt voor de algemene doelgroep. Een beetje service voor de specifieke liefhebber zeg maar.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Batman modellen, paarden met Sulky's, motoren en andere opvallende en afwijkende voertuigen die ze gedurende hun 50-jarig bestaan hebben uitgebracht. Ook deze nieuwe Range Rover is daar een goed voorbeeld van. Het is niet een model dat iedere racebaanhobbyist aan zijn wagenpark zal willen toevoegen. Het marktaandeel is stukken kleiner dan bijvoorbeeld een GT of LMP auto. En toch leveren ze dit stukje service richting hun klanten. 
En ze maken zich er echt niet gemakkelijk vanaf. Er is alle zorg besteed aan dit model. 

De Range Rover is uitgevoerd in statig zilver, een kleur die de auto prima staat, ook in de 1/1 versie. De auto wordt geleverd in de onlangs ge´ntroduceerde nieuwe box van Scalextric.
Daar blijft ook gelijk al de zorg die men bij Scalextric aan hun modellen besteed. Waar normaal over de bevestigingsschroef een plastic plaatje de afstand overbrugt tussen doos en chassis zien we hier een speciaal voor dit doel gemaakt plastic nokje. Nu we het toch hebben over zorg voor hun product; Scalextric geldt algemeen als het merk dat wat betreft maatvoering de echte modellen het meest benadert. En het is ook het merk dat wat banden betreft voor het merendeel van hun modellen ook steeds andere bandjes ontwikkelt en monteert. En niet, zoals veel andere merken, de maatvoering van de velgen aanpast aan bestaande banden in hun programma.
Alleen dit feit zorgt er al voor dat de modellen vaak sprekend lijken op het origineel.
Op deze manier zijn het ook echt schaalmodellen. Maar goed, even terug naar deze Range Rover.

Hier komt dan ook gelijk de eerste kritische noot. Maar geen zorgen, eigenlijk ook de enige.
Zoals op de eerste foto te zien is vult de auto zowat de hele doos. Ook uit de doos maakt de auto beslist een forse indruk. Maar goed, het is tenslotte ook een terreinauto van het soort waar in de politiek momenteel nogal wat over de doen is.
 Extra parkeergeld, milieuheffingen etc...
 

  Maar we dwalen alweer af. Wat we zeggen wilden is dat ook in vergelijking tot enkele andere (normale) slotcars de auto net proportioneel een beetje te groot lijkt te zijn.
We hebben de 1/1 maatvoering van deze auto niet zo gauw kunnen vinden en het daarom niet na kunnen meten. Op zich ook niet zo heel belangrijk, de auto is bedoeld om mee te rijden, niet om uren naar te gaan zitten kijken natuurlijk. Maar we wilden het hier toch even aangeven.

De Range Rover is erg mooi nagemaakt. Het is een straatversie die er, door de combinatie van kleur, gedistingeerde merk- en typeaanduidingen, kleine maar belangrijke details en niet in de laatste plaats door de natuurgetrouwe velgen met banden, erg chic uitziet. De cockpit is prima verzorgt, evenals de chauffeur van deze auto. Afijn, de plaatjes geven een juiste indruk daarvan. De auto is ook nu weer voorzien van de nog altijd bijzondere verlichting van Scalextric. 

 Hier gelijk even een tip. De leds zitten echt in de lampunits van de body gestoken. Voordeel is dat het licht zijn werk zo prima doet, zonder ongewenst strooilicht. Nadeel is dat ze de neiging hebben om te blijven hangen als je de body van de auto wilt halen. Wees daar in ieder geval alert op als je gaat sleutelen. Aangezien de printplaatjes los op het chassis zitten kan het niet zo heel veel kwaad, maar voorkomen is beter dan genezen. De techniek is relatief eenvoudig. Scalextric heeft er voor gekozen het middendeel van het chassis te laten verzakken. Dit deel zie je dan ook vanaf de zijkant onder de auto zitten. Echt storend vinden we dat overigens niet, dat zie je in het echt ook wel eens, zeker bij terreinauto's als deze. De magneet ligt in het laagste gedeelte van het chassis, dicht bij de sporen. Er is nog een tweede (hoger gelegen) positie beschikbaar.
Op het chassis zien we verder een vaste vooras, en aandrijving ook nu weer door middel van een motor in sidewinder opstelling. Vering ontbreekt, evenals 4 WD. Opvallend is het zeer grote tandwiel op de as. We waren vooraf bang dat de auto hierdoor wel eens erg langzaam van zijn plek zou komen en een wat lange remweg zou hebben. Mede vanwege het relatief gezien toch forse gewicht van 114 gram. Dat bleek op de baan echter reuze mee te vallen.
   
 
Jawel, we hebben de auto ook even op de racebaan getest. Misschien niet direct de meest aangewezen plek voor een model als deze Range Rover, maar aan de andere kant zijn er in de 1/1 wereld genoeg auto's van dit type die zelden of nooit buiten de gebaande asfaltwegen komen.
Hoe dan ook, zelfs met de 12 volt die op de baan stond kwam de auto verrassend snel van zijn plek. Geen sprinter, maar zeker ook niet zo langzaam als vooraf verwacht. Remwerking en topsnelheid zijn meer dan in orde, zeker gezien het formaat en gewicht van de auto. Maar het meest verrassend was toch wel de baanvastheid van dit model in de bochten. Je zou verwachten dat dit model een grote neiging heeft tot omkiepen. Integendeel zelfs. De auto bleef erg goed in het spoor en de bochtsnelheid in de toch veelal vrij royale bochten was vrij hoog. En dat ondanks het feit dat de magneetwerking op een Carrerabaan toch vrij gering is vergeleken met andere merken! Kortom, een bijzonder model voor op je race- of rallybaan, waarmee het toch zeer aangenaam racen is. Mooi gedaan door Scalextric. Welgemeende complimenten van onze kant!

Webtips
  
Importeur Hobbytime
Scalextric

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
4 december 2007 - Copyright racebaan.com