HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: DE SCALEXTRIC CATALOGUS 2003
Ken je die vrouwen die ieder half jaar verlangend naar de postbode uitkijken? Deze komt immers iedere zes maanden de Wehkamp gids brengen. Voor veel vrouwen is dit de ultieme traktatie, hoewel mannen dit maar moeilijk begrijpen. Maar is dat onbegrip wel terecht? Hoe reikhalzend kan de gemiddelde racebaanhobbyist niet uitkijken naar de nieuwe Scalextric catalogus. Voor het 44e jaar brengt Scalextric onafgebroken een boekwerkje uit, met daarin hun aanbod voor dat jaar. Strikt genomen is het Hornby die dit boekje uitbrengt, maar de naam Scalextric is natuurlijk zo aansprekend dat deze op de cover van dit boekwerkje prijkt.
STARTSETS
Als ik goed geteld heb staan er maar liefst 13 startsets in deze catalogus aangekondigd. Er zijn sets voor iedere beurs en smaak. Zo zijn er eenvoudige sets met rallyauto's, maar ook een GT Interactive waar naast een kleine 10 meter baan ook een CD rom met RMS wordt meegeleverd. Sets die het zomaar eens erg goed zouden kunnen gaan doen zijn de John Cooper Trophy met twee echte mini's in racetrim. Een andere opvallende set is de GT40 Sport met hierin twee verschillende Ford GT40's. 
SCALEXTRIC USA
De sets die echter door vele erg gewaardeerd zullen worden, zijn de drie startsets die special voor de Amerikaanse markt zijn ontwikkeld.
Dit is een zeer aantrekkelijk concept om van een eenvoudig ovaal door te groeien naar een aantrekkelijk 6 baans circuit. 

De eenvoudigste set uit deze serie is de Indy  met hierin een ovaal circuit met twee Pontiac's.
De Le Mans set bevat een groot geknikt ovaal met zowel een zilveren als een zwarte Cadillac Northstar.
De derde set in deze serie is de Trans-Am set. Deze bevat een circuit dat past om het circuit uit de Le Mans set. Met deze twee startsets kan je dus zonder verdere baanstukken toe te voegen een 4 baans circuit bouwen.

Met de uitbreidingsset T1 kan je het Indy (T1) circuit vergroten naar het circuit wat in de Le Mans (T2) set zit geleverd. 
De USA productlijn zit prima in elkaar! Maar velen zullen graag zien dat de zwarte baankanten die in deze sets zitten ook los verkrijgbaar worden.

AUTO'S
Ruim 50 modellen staan er in deze nieuwe catalogus aangekondigd. Opvallend zijn de Mini's in racetrim (gelukkig geen straatversies) en de Mercedes CLK. Liefhebbers van Amerikaanse auto's kunnen bij Scalextric helemaal hun hart ophalen: Ford GT40 (eigenlijk een Britse auto), Cadillac, Ford Boss Mustang, Camaro en nog een rij Nascars. Van de Mercedes komt tevens een speciale variant onder de naam Challenger. Dit is een opvolger van het Pacer systeem, alleen bevat de auto nu ook de nodige intelligentie, waardoor het spannender wordt om tegen te racen. 
BAAN & SCENERY
In de baanstukken en scenery geen schokkende zaken. De scenery is echt een beetje weggefrommeld en totaal geen nieuws!
Voor de liefhebbers blijft het Classic systeem nog beschikbaar. Dikke plus hiervoor! 
Helaas nog geen Sport baankanten voor de binnenkant van de bochten R1, R3 en R4.
Uiteraard veel aandacht in deze catalogus voor het RMS systeem. Dit softwarepakket bevat zo'n beetje alles wat je nodig hebt zoals racefuncties, baanontwerpen en het opslaan van gegevens van je eigen auto's.
CONCLUSIE
Met het enorme aanbod aan startsets voor uiteenlopende doelgroepen, laat Scalextric zien helemaal klaar te zijn voor het jaar 2003. Ook het aanbod aan auto's is enorm divers. Met moderne producten als de Challenger en RMS toont Scalextric een moderne fabrikant te willen zijn. Gelukkig blijven ze met de Classic baanstukken ook de oude garde trouw.  De scenery komt er in deze catalogus wat bekaaid af, maar de catalogus zelf is als vanouds: SMULLEN!

Webtips Scalextric catalogus
Fabrikant van deze catalogus: Scalextric
Importeur van deze catalogus: Hobbytime

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 januari 2003 - Copyright racebaan.com