HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FORD GT
Sommige mensen gruwelen van heruitgaven of oude successen die van stal worden gehaald. Nu zitten wij ook niet te wachten op de ene na de andere opgewarmde popgroep. Maar in autoland hebben we er toch wat minder problemen mee. De nieuwe Kever was wellicht commercieel niet zo'n succes zoals het oorspronkelijke model maar viel bij de liefhebber toch in de smaak. De prijs maakte de Beetle echter wat minder een wagen van het volk zoals de merknaam doet vermoeden. Ook de Mini werd (door BMW) nieuw leven ingeblazen. Dit was zelfs de basis voor een heruitgave (remake noemen ze dat dan) van de film The Italian Job. Sommige gruwelen van al die heruitgaven en andere smullen er van.
Heruitgave is natuurlijk niet helemaal het juiste woord maar iedereen (bijna dan) begrijpt vast wat we bedoelen. Een van de meest opmerkelijkste "heruitgaven" van de afgelopen jaren is natuurlijk de Ford GT. Natuurlijk bedoelen we de Ford GT40 maar in het verleden hebben er een paar bij Ford niet op zitten letten dus het is: Ford GT! De naam GT40 is niet (meer) van Ford!
Ook deze auto heeft inmiddels in menig serie en film (een glimp in een Bond film) gespeeld. Belangrijke vraag is natuurlijk: is deze GT net zo sexy als de GT40? 
Scalextric geeft ons de kans om dat in het klein eens uit te zoeken, want deze week zag de Ford GT van Scalextric het "hernieuwde" levenslicht.
BUITENSPIEGELS
Hoeveel GT40's waren er in de jaren 60 uitgerust met buitenspiegels? Eigenlijk maar één, want Jacky Stewart wilde nu eenmaal graag zien wie er achter hem reed! De buitenspiegels zijn ook de meest opvallende verschillen. Ze zitten op de echte GT dus ook op het model. De Scalex GT is werkelijk fantastisch uitgevoerd. Laten we maar beginnen met de strakke lak en idem opdruk. Verder schitterende details zoals de velgen, motorblok, roosters, remschijven, cockpit en uitlaten. Het wit met blauw doet het erg goed en eigenlijk is het gewoon een belachelijk mooi autootje. Toch nog even de schroevendraaier erbij.
TECHNIEK
De techniek waarmee Scalextric deze Ford GT heeft toebedeeld is redelijk standaard. Motor dwars langs de achteras. De magneet direct voor de motor en de mogelijkheid om de magneet op twee andere posities te plaatsen. Het geleideschoentje is van het meest recente type en de GT staat op slicks. In tegenstelling tot de GT40 heeft deze GT zowel voor als achter werkende verlichting. 
TERUG IN DE TIJD
Een ritje met de slotcar is ogenschijnlijk een race terug in de tijd. Toch is deze GT super baanvast en dat komt niet alleen door de magneet. De GT blijkt te zijn toebedeeld met een setje fantastische banden en de wegligging is fenomenaal. De wegligging lijkt overigens erg op de gewone GT40. Deze GT lijkt iets minder snel uit het slot te gaan maar als dat gebeurd is de zwaai met de kont wat abrupter dan met de gewone (me dunkt) GT40. Hoe dan ook deze GT is een lekkere racer die van opschieten houd. Het is zeker niet terug in de tijd want de prestaties zijn geheel van deze tijd. Het uiterlijk zorgt echter voor een stuk enorme autosport romantiek en dat maakt het racen met deze GT wel zo leuk!
CONCLUSIE
Scalextric heeft met deze Ford GT het zoveelste prachtige product afgeleverd en deze GT is beslist een sexy autootje. Schitterende lak, fraaie details en een prima racer. Dit samen met de verlichting en scherpe prijs maken dit op de valreep een prachtige december tip. Als Sint zo snel is als deze GT kan het nog net en als het niet lukt: over drie weekjes is het Kerst.
WEBTIPS
Scalextric
Hobbytime (importeur)
Carros - prijzen Ford GT
Autoweek - Ford GT gereden
Ford GT - it's the one

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 december 2004 - Copyright racebaan.com