HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SCALEXTRIC LOW PRICE
De racebaanhobby is een stuk goedkoper dan menig andere hobby, maar het kan toch flink in de papieren lopen als je meer en meer auto's wilt hebben. Om mee te rijden bedoelen we natuurlijk. Verzamelaars moeten niet zeuren zolang de meest idiote Fly specials nog op genoeg kopers kunnen rekenen. Nee we staan eens stil bij de racende hobbyist met de kleine beurs. Scalextric is een van de weinige merken die al jaren met deze doelgroep rekening houd. Na de zeer scherp geprijsde Indy's heeft Scalextric nu een aantal betaalbare sportauto's uit de fabriek laten rollen. Het gaat hierbij om een Porsche Boxter en een Audi TT.
WEINIG DETAILS
Scalextric is geen filantropisch instelling en om de veel lagere prijs waar te kunnen maken is er flink bespaard op details. Geen interieur en koplampen zijn opgedrukt. Toch zijn het nette autootjes om te zien en de lak bijvoorbeeld doet niet onder voor die van de gewone modellen. Ook zijn de autootjes uitgerust met nette velgjes. Om mee te rijden zijn het gewoon nette autootjes. Ook de techniek ziet er netjes uit en daar is niet op bezuinigd. Het nieuwe
model bevat het nieuwe model geleidschoentje, de motor ligt in de lengte en de magneet tussen mortor en achteras. De magneet kan ook voor de motor worden geplaatst.
Ook de techniek zit dus netjes in elkaar. Om de prijs maximaal omlaag te krijgen zitten deze modellen in een eenvoudige verpakking. Overigens een verpakking die ons meer aanspreekt dan de kostbare kunststof boxen die in negen van de tien gevallen in de prullenbak verdwijnen.
MET OF ZONDER
Standaard uit de doos zijn dit fantastische autootjes. Ze rijden lekker vlot en rollen niet te snel van de baan. Standaard (met de magneet dus) is er eigenlijk niet veel aan te merken en dit zijn prima auto's voor de jeugdige en beginnende racer. 
Voor onze donderdagavond competitie hebben we uit een stel van deze Low Price modellen eens de magneet verwijderd en er een half uurs team race mee gereden. In dit soort races wordt materiaal niet ontzien maar de zowel de Audi als de porsch gaven geen krimp. Wel was het zo dat de Porsche zonder magneet een stuk lastiger is dan de Audi. Standaard zijn de auto's dus beter aan elkaar gewaagd dan als je ze zonder magneet gebruikt. Zonder magneet zijn het wel heerlijke auto's voor de ervaren racer die iets meer uitdaging zoekt.


CONCLUSIE
Belangrijkste doel wat we met deze website voor ogen hebben, is de drempel om met de racebaanhobby bezig te zijn zo laag mogelijk te maken.
Binnen die filosofie is de Low Price serie van Scalextric in onze ogen dan ook HET product van het jaar 2004. Wie auto's met meer details wil heeft genoeg keus. Deze Low Price serie zijn uitstekende auto's om echt mee te racen en door de eenvoudige opzet zal ook menig tuner veel plezier aan deze modellen kunnen hebben.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
25 september 2004 - Copyright racebaan.com