HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: MERCEDES CLK-DTM
Als tester van slotcars kan je door producten als deze Mercedes zomaar ineens zonder werk zitten. Dicht tegen de perfectie, prachtige opdruk en goed rijden zo vanuit de doos. Dat zijn de ingrediënten van deze nieuwe DTM Mercedes van Scalextric. Het is niet onze gewoonte om met een conclusie te beginnen, maar het is niet anders. Als tester heb je niks aan zo'n product als je op zoek bent naar de zogenaamde minpuntjes (er zijn mensen die daar een levensstijl van maken). Natuurlijk is het kwalijk dat alleen de verlichting aan de voorzijde het doet. Natuurlijk had de remweg een fractie beter gemogen. Natuurlijk is het meegeleverde pasje bij de Sport versie compleet baarlijke onzin. Meer minpuntjes zoeken? Zinloos! Maar als tester kunnen we je wel een paar mooie en leuke dingen aan deze Mercedes laten zien. Daarnaast is de laatste stap op weg naar perfectie een historische, die we niet graag voorbij laten gaan. 
PROFIEL
 Merk..................Scalextric 
 Auto............Mercedes CLK-DTM
 Uitvoering..............Vodafone
 Kleur................zilver/rood
 Referentienummer..........C2391A
 Lengte.....................144mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................42mm
 Gewicht.....................88gr
 Aandrijving...........sidewinder
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............20x9
 Bandenmaat achter..........20x10
 Verlichting.................voor
 Magneet..................2 stuks
 Verpakking...........geschenkbox
DTM KAMPIOENSCHAP
Historisch is inmiddels ook het DTM gebeuren. Toen een aantal jaren geleden de Alfa's, Mercedessen en Opels het moderne DTM racen inluiden, kon niemand vermoeden hoe populair deze vorm van autosport zou worden. De team's in het DTM kampioenschap opereren inmiddels op een hoogstaand en professioneel niveau en zelfs iemand als een Norbert Haug (McLaren F1 team) bemoeid zich met het DTM gebeuren. Eén van de helden in het DTM kampioenschap is Bernd Schneider en het is ook niet toevallig dat Scalextric de keus heeft laten vallen op de auto van deze snelle Duitser. Schneider heeft inmiddels een indrukwekkende carrière (oa kart, F1, GT en DTM) achter de rug, maar heeft nog steeds grote ambities en die liggen natuurlijk vooral bij het DTM kampioenschap.
ZINLOOS PASJE
De versie die we op de testbank hebben staan is de zogenaamde gelimiteerde (6000 exemplaren) Sport versie. Naast de motor en de assen onderscheidt dit model zich van de gewone versie door de luxe box. Daarnaast levert Scalextric bij de nieuwe Sport modellen een pasje (zoals je pinpas) en zit er een foto-ets plaatje onder het chassis met de opdruk "limited". Deze laatste twee features zijn natuurlijk wat zinloze toevoegingen. Vooral jammer dat een merk als Scalextric, dat zich juist nadrukkelijk op het racen met de racebaan richt, zich met dit soort onzin inlaat. Verder niets dan hulde voor de afwerking en opdruk van dit model. Hier schiet ieder woord te kort en we hebben geprobeerd het in een aantal plaatjes weer te geven. 

SPIEGELS AAN DE KANT EN RACEN...
Bij deze DTM trek je heel eenvoudig de spiegels uit de body. Hiermee is gelijk het belangrijkste argument verdwenen om niet met deze bolide te racen. Na de race plaats je de spiegels terug en zo blijft je auto netjes. PRIMA optie!
De wegligging van deze DTM is werkelijk fantastisch en dat komt niet alleen door de sterke magneet. De banden zijn lekker stroef en zorgen voor veel grip in de bochten. De snelheid is hoog, acceleratie erg goed en remweg is goed. Als de DTM uit de baan vliegt gaat deze nagenoeg altijd op zijn zij. De eerste keer denk je dan: $*^#@ de fraaie opdruk! Maar een krasje zal je graag over hebben voor de racelol die deze auto je geeft. De extra magneet die bij de Sport versie wordt geleverd kan je gewoon in de doos laten zitten. Zelfs op de toch wat gladde Sport baan heb je deze beslist niet nodig. Sterker, je zal eerder geneigd zijn om de magneet die standaard gemonteerd is iets naar voren (of omhoog) te plaatsen, om de grip iets te verminderen. Op Ninco en SCX banen lijkt me dat de moeite waard om eens te proberen, want de grip op deze banen is doorgaans veel hoger. Bij de standaard instelling is driften nagenoeg niet mogelijk, maar deze DTM is dan ook geen auto die van onnodige uitstapjes houd en gewoon als een speer naar de streep wil.
CONCLUSIE
Naast het zinloze pasje en het ontbreken van de achterlichten is dit een topproduct. Prima modelkeuze uit een klasse die ook in Nederland veel aanhangers kent. Prachtige opdruk en zeer goede (zeker op een Scalextric Sport baan) rijeigenschappen. Clubracers verwachten misschien iets anders, maar deze auto is zowel voor de ogen als het racehart van ieder thuisracer een grootse traktatie.
Webtips Mercedes CLK-DTM
Officiele DTM site op:  www.dtm.de
De site van Schneider: www.berndschneider.com
Fabrikant van deze slotcar: Scalextric
Importeur van deze slotcar: Hobbytime

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
14 mei 2003 - Copyright racebaan.com