HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: MG LOLA - SCALEXTRIC HAAR EIGEN FAVORIET?
Als je door de nieuwe Scalextric catalogus bladert, dan kom je deze Nighthawk regelmatig tegen. Deze auto staat zowel op de cover, de achterkant en een aantal malen zeer prominent in de catalogus zelf. Sterker er is geen enkele andere auto die zo vaak en groot wordt afgebeeld.
Je zou haast denken dat deze auto het lievelingentje van Scalextric voor 2003 is. Daar hebben we geen problemen mee, maar wel een leuke aanleiding voor een onderzoek. De MG Lola is een zogenaamde kleine Le Mans auto en komt uit in de LMP 675 klasse. Niet dat deze auto's niet voorruit willen, want er hoeft maar een beetje regen te vallen en ze rijden gewoon met de dikke Audi's mee. De hier geteste uitvoering is de Knighthawk, die als privé-team onder andere met de auto uitkomt in de 24 uurs van Le Mans. De naam is een grapje waarin de naam van de twee eigenaren is verwerkt. 
PROFIEL
 Merk..................Scalextric 
 Auto...............MG Lola EX257
 Uitvoering..........Le Mans.2002
 Kleur...............zwart/oranje
 Referentienummer..........C2367A
 Lengte.....................142mm
 Breedte.....................64mm
 Hoogte......................35mm
 Gewicht.....................77gr
 Aandrijving...............Inline
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor............21x10
 Bandenmaat achter..........21x11
 Verlichting.................voor
 Magneet..................2 stuks
 Verpakking...................Box
FRIS EN STOER
De oranje strepen op de auto geven de auto iets fris, maar zonder dat hij zijn stoere uiterlijk verliest. De opdruk is zoals we van Scalextric gewend zijn weer enorm fraai. Maar op een paar plaatsen hadden de randen van de oranje strepen iets scherper gemogen. De details zijn op het bekende hoge niveau: erg fraaie velgen met remschijven, spiegel, stuurwiel met knoppen en brandblusser. Maar let als je de auto in je handen hebt ook eens op details zoals de brandstofdop met daarnaast de coureursnamen. Deze dop is echt geweldig fraai. Maar ook de kraag rond de coureur cockpit zorgt voor maximaal gevoel voor detail. Fraaiste kunstje zijn echter de welvingen in de bodemplaat. Deze zitten onder het open en smalle deel van de body en zorgen voor een zeer fraaie belijning van de auto.
BANDENOORLOG
Een van de aspecten die de echte autosport zo leuk maakt is een echte bandenoorlog. Hoewel niet meer zo scherp als jaren terug, zien we het hier en daar toch weer wat terugkomen. Maar er lijkt zich nu ook een bandenoorlog in racebaanland aan te kondigen. Bij de test van de Vanquish MG schreven we nog dat deze banden de beste grip hadden van standaard bandjes. Deze uitspraak moeten we echter herzien, want de banden onder deze MG Lola zijn werkelijk fenomenaal. De rest van de techniek is zoals we van Scalextric gewend zijn. De motor ligt bij dit model in de lengte en tussen de achteras en de motor zit op de bodemplaat een magneet gemonteerd. Bij de Sport versie wordt nog een extra magneetje geleverd. De auto heeft aan de voorzijde verlichting en beschikt over een zelfcentrerend geleideschoentje. De auto is wat lastig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Neem de tijd bij een eerste demontage. Leg de onderdelen van rechts naar links en als je de auto weer monteert is het gewoon de andere kant opwerken. 
NIKS KLEINE LE MANS AUTO!
Waarom Scalextric bij deze Lola een extra magneet levert is volslagen onduidelijk. Zelfs op de toch vrij gladde Sport baan ligt de auto als een huis. Ik wil niet zeggen dat hij niet van de baan is te krijgen, maar het lage zwaartepunt, de stroeve banden en de vrij krachtige magneet zorgen voor voldoende grip. Als de auto van de baan gaat maakt deze echter een wat hakkelige buiteling. 
Als je de auto op een wat stroevere baan rijd zoals Ninco of SCX verdient het aanbeveling de magneet iets omhoog te plaatsen. Met een millimeter kan je de auto al een stuk spannender maken. Heb je een Sport of Carrera baan? Dan gewoon lekker genieten want dit is alles behalve een kleine auto en een echte recordmachine.
CONCLUSIE
Of het terecht is of deze auto een lievelingetje van Scalextric is hoeft verder geen betoog. natuurlijk missen we de verlichting aan de achterzijde, maar Scalextric is daar mee bezig!
Het is een prachtig model en de technische opbouw zorgt ook nog eens dat het een zeer competatieve auto is. Op een Ninco een SCX baan moet je wat aan de magneet doen of banden van bijvoorbeeld de Cadillac plaatsen. De banden van de MG Lola zijn namelijk echt geweldig en als je graag zonder magneet rijdt moet je beslist eens met deze banden experimenteren. En verder? Ja het is gewoon weer een prima product, wat ook nog eens erg goed geprijsd is en dat zien we nog maar zelden!
Webtips MG Lola Nighthawk
Echte Lola's op:  www.lolacars.com
Het raceteam op: www.knighthawkracing.com
Fabrikant van deze slotcar: Scalextric
Importeur van deze slotcar: Hobbytime
MG LOLA ZOWEL IN SPORT ALS GEWOON
Naast deze nummer 30 is er ook nog een grijs/groene versie van deze MG Lola. Deze bevat startnummer 33 en is van Le Mans 2001. Beide auto's worden zowel geleverd in de Sport uitvoering als in een gewone versie. Details, body en chassis zijn bij de gewone versie gelijk aan die van de Sport versie. De Sport versie heeft echter een extra magneetje, iets betere assen en lagers en een snellere motor. De Sport versies zitten daarnaast nog in een luxe geschenkbox.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 januari 2003 - Copyright racebaan.com