HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: MINI COOPER VAN SCALEXTRIC
Zodra een fabrikant met een model komt dat al door een andere fabrikant wordt gemaakt, is de verleiding tot een vergelijk erg groot. Het aanbod van verschillende modellen was een aantal jaar terug een stuk minder en menig hobbyist kon gefrustreerd raken als alle merken met eenzelfde auto kwamen. Met het huidige immense aanbod van dit moment is de consument echter alleen maar gebaat bij doublures. Zowel Bum Slot als Ninco hadden al eerder de Mini in de winkel gezet. Het vergelijken van Bum met Scalextric is een compleet overbodige aangelegenheid, omdat Bum toch wel een beetje in de prehistorie blijft hangen. Een vergelijking met Ninco is dan al een stuk boeiender. Maar zodra je de doos van deze Scalextric Mini openmaakt is heel snel duidelijk dat de Scalextric Mini veel mooier is. Maar wat maakt deze Scalextric Mini dan zo mooi? 
PROFIEL
 Merk..................Scalextric 
 Auto.................Mini Cooper
 Uitvoering...................JCC
 Kleur.......................rood
 Referentienummer..........C2484A
 Lengte.....................113mm
 Breedte.....................53mm
 Hoogte......................45mm
 Gewicht.....................82gr
 Aandrijving...........sidewinder
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............20x8
 Bandenmaat achter...........20x8
 Verlichting...................ja
 Magneet..................2 stuks
 Verpakking...........geschenkbox
MOOIE MINI
Ja waar zullen we beginnen? Allereerst valt de prachtige lak en opdruk op. Zelfs de kleine opdrukken van de sponsors op het racenummer zijn nog loepzuiver. Veel chroom op de bumpers, onderste raamlijst, handgrepen, grill en lijsten rond de koplampen. Erg fraai en fijn uitgevoerd is het chromen randje rond de achterlichten. De recente Opel van Scalextric kreeg nogal wat kritiek over de uitlaat en dat laat Scalextric zich geen tweede keer gebeuren. 
Deze Mini is van een prachtige uitlaat voorzien! De Mini beschikt over spannende racevelgen, die voorzien zijn van remschijven. Ook het interieur is een waar feestje geworden. Natuurlijk een coureur, rollbar en stoeltjes. De stoeltjes zijn in twee kleuren uitgevoerd en zien er zeer racy uit. Verder een zeer gedetailleerd dashboard en middenconsole.
EINDELIJK ACHTERLICHT
Zodra je de Mini hebt open geschroefd is direct zichtbaar dat deze Mini over achterverlichting beschikt. Een prima verbetering, want de recente modellen werden alleen van verlichting aan de voorzijde voorzien. Verder is de techniek redelijk basic. De motor ligt langs de achteras, maar dat kan met deze Mini nog wel eens een probleem worden. Het tandwiel is namelijk vrij groot voor de relatief kleine wielen. Dit gaat vooral opspelen als de banden (profiel) een flink stuk versleten zijn. De standaard magneet kan op twee plaatsen worden gemonteerd. Bij de sportversie zit tevens een kleine magneet om direct achter het schoentje te plaatsen. Dit schoentje is van het bekende zelfcentrerende type. De techniek ziet er weer netjes uit dus snel de Mini dicht geschroeft en onze testbaan op.
PRIJSVECHTER
De combinatie magneet en stroeve banden zorgt voor een zeer goede wegligging. Dat wil niet zeggen dat je je met deze Mini alles kan veroorloven. In wat scherpere bochten is er met de Mini nog aardig te driften en als je op het randje aan het racen bent is een correctie nog mogelijk. Gaat het fout dan rolt de Mini ook echt van de baan en gaat afhankelijk van je snelheid meerdere keren over de kop. Na een aantal keren zal dan de antenne wel sneuvelen! Maar toch is dit een autootje wat je graag tot het uiterste wilt uitproberen dus dan maar geen antenne. Het is echt een klein vechtjasjes wat qua rondentijden heel wat grote jongens achter zich laat.
CONCLUSIE
Het tandwiel op de achteras kan mogelijk een probleem opleveren als de banden te ver zijn versleten. Verder is deze Mini een topproduct, waarmee Scalextric laat zien ontvankelijk te zijn voor kritiek, door het plaatsen van achterlichten.
De Mini is meer dan mooi genoeg om de hele dag in de vitrine te laten staan. Toch gaat onze voorkeur er naar uit om dat juist niet te doen, want deze Mini is een heerlijke vechtjas die zich overal tussendoor wurmt!
Webtips Mini Cooper
De echte Mini op www.mini.com
Racen met echte Mini's: www.johncooper.co.uk
Fabrikant van deze slotcar: Scalextric
Importeur van deze slotcar: Hobbytime

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 augustus 2003 - Copyright racebaan.com