HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

TEST: MINI van Scalextric, een nieuwe "oude bekende"...

Het zal de meesten onder ons liefhebbers niet ontgaan zijn. Scalextric bestaat dit jaar 50 jaar.
Al eerder hebben we aandacht besteed aan dit feit. De tentoonstelling loopt nog steeds.
Verder het speciale boek en wat meer sets dan gebruikelijk. Ook middels deze (BMW) Mini schenkt Scalextric weer aandacht aan dit feit. Op het voor de Mini Cooper kenmerkende witte dak schittert het inmiddels wel bekende speciale jubileum logo.
Zo meteen meer over deze Mini, eerst even wat anders. Zoals hieronder te zien is heeft Scalextric dit jaar tevens een nieuwe showcase geďntroduceerd.  Voortaan zijn deze opbergdozen felblauw van kleur en duidelijk voorzien van de naam van de producent. De voorzijde van zowel de bodem als de deksel zijn nu afgerond. Tevens is de deksel nu voorzien van scharnieren. Als je de box openmaakt blijft de deksel keurig rechtop staan. Des te minder kans dat deze per ongeluk op de grond valt en sneuvelt. De binnenzijde van de box is voorzien van karton met de opdruk van een baanstuk. Leuk om bij aankoop een indruk te krijgen hoe de auto er op de baan zal uitzien.


 


Aan de onderkant zien we dat er beslist over nagedacht is. De doos biedt aan de onderkant plaats voor twee (zoals altijd bijgeleverde) sleper plaatjes voor het schoentje. Ook aan de andere kant nog twee opbergmogelijkheden (die ook vanaf de binnenzijde bereikbaar zijn). Daar kunnen indien gewenst schoentjes van het oude type in bewaard worden. Handig als je bij een maatje gaat racen en een wat ouder model auto mee wilt nemen in deze box.
Posities om iedere auto netjes in het midden te plaatsen zijn er meer dan voldoende aanwezig. 

Kortom, een doos waarover is nagedacht. Maar om de woorden van de bekende Johan maar te gebruiken; Ieder voordeel heb zijn nadeel. Je zult een nieuwe stapel moeten gaan maken.
Deze box past door zijn nieuwe uiterlijk niet meer op de oude....


 

Mini
 Maar nog even terug naar dit model. De kleurencombinatie rood, geel en wit maken het tot een opvallende slotcar op je racebaan. Niet alleen het daklogo, maar ook de reclame op flanken en front laten zien dat Scalextric voor hun jubileum wat geld heeft gestoken in de racewagen van meneer Dawson. De Mini is natuurlijk niet de grootste auto ter wereld, laat staan in de schaal 1/32. Het model is 113 mm lang, 54 mm breed en 43 mm hoog.
Toch laat Scalextric hier de nodige details prima uitkomen. Bijvoorbeeld de dubbele uitlaat middenachter, de kenmerkende tankdop, de goed nagemaakte dikke spiegelsteunen, de luchthapper in de motorkap en zeker ook de sierlijsten onder ramen en van de verlichtingunits, inclusief reflectors in de koplampen. Opvallendste detail is echter toch wel te vinden op de kleine achterspoiler. Hierop zien we reclame staan van Autoart Modelcars. Een leuke combinatie op een auto als deze! Overigens, de spoiler is weliswaar van flexibel plastic, maar kán ook voor het racen verwijderd worden! Dit laatste geldt helaas niet voor de spiegels. Maar deze zijn in vergelijking tot menig ander aardig stevig. Een enkele, niet al te grove uitvlieger moeten ze kunnen overleven.
Rest nog te vermelden dat er 2 posities beschikbaar zijn voor de aanwezige magneet. De andere aanwezige techniek is inmiddels wel bekend. Nog altijd wonderbaarlijk overigens dat uit die kleine plaatjes binnenin zo'n berg licht kan Komen... 

Details
Deze mini is natuurlijk geen nieuw model voor op de racebaan. Er zijn hem al legio modellen voorgegaan, zowel de "echte" oude mini als diens moderne broertje van moederbedrijf BMW.
Het is zelfs één van de oudste modellen voor op de racebaan wat dat betreft.  Het is een populair auto-tje in de racesport, op de racebaan en ook in real-life. Op internet is er dan ook genoeg over te vinden. Scalextric komt trouwens als het goed is voor het einde van het jaar nog met een modern model van de classic Mini.
Deze Mini is hier al eerder aan bod geweest. Het heeft dan ook weinig zin om met deze uitvoering onnodige risico's op schade te gaan nemen, al te veel verschillen zullen er tenslotte niet zijn. Wil je toch meer weten over deze Mini en diens prestaties op de racebaan kijk dan ook nog even in dat artikel.Webtips
  
Importeur Hobbytime
Scalextric
Mini

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
19 augustus 2007 - Copyright racebaan.com