HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SKODA FABIA WRC
De rallysport is niet zo populair als Formule I en DTM maar kan toch rekenen op een trouwe aanhang. Ook onder de racebaanhobbyisten vinden we een grote groep rallyliefhebbers.
Vooral in Spanje is het rally-gebeuren onder de slotracers erg populair. Het is ook niet vreemd dat Scalextric met een rallyauto op de markt komt die zowel qua model als qua techniek een stevig nieuwtje is. Scalextric zou immers best wat meer in de Spaanse melk willen brokkelen.
Het gaat bij deze nieuwe rallytelg om de Skoda Fabia in de WRC uitvoering. Een wat kleinere rallyauto maar deze zal er in Spanje ingaan als koek, want daar zijn kleine rallyautootjes een groot succes. Naast de opvallende modelkeuze verrast Scalextric ons ook met een vierwielaandrijving.
Voor Scalextric is het al een aantal jaren gelden dat ze een 4wd hebben uitgebracht en er waren toen ook flinke Spaanse invloeden van kracht.
SNAARTJE
We waren natuurlijk vooral geïnteresseerd hoe Scalextric de vierwiel techniek in deze Fabia heeft opgelost. Scalextric heeft gekozen voor een snaartje zoals ook Ninco dat doet. Ondanks dat heeft Scalextric vastgehouden om de motor parallel (sidewinder) aan de achteras te plaatsen. Toch zitten de tandwielen en snaar elkaar niet in de weg. De vooras heeft geen verticale spelling zoals in een aantal Ninco modellen wel het geval is. De magneet is geplaatst tussen de motor en het geleideschoentje en kan afhankelijk van je behoefte verder naar voren worden geplaatst. Het geleideschoentje is van het nieuwe (2003) type en verder staat de Fabia op slicks.
RUITENWISSERS
Dat Scalextric prachtig autootjes kan maken wisten we al en deze Skoda vormt daar geen uitzondering op. Integendeel het ziet er allemaal weer even prachtig uit. Alle details zijn aanwezig maar een aantal sneuvelen als je met demonteren van de Fabia niet een beetje oplet. Als je het interieur uit de body wilt halen moet je EERST aan de buitenzijde de spoiler verwijderen. Trek deze (de spoiler dus) rustig omhoog want de spoiler fixeert de body en het interieur. Let ook op met de ruitenwissers als je het interieur verwijderd! Een pluspunt zijn daarentegen weer de zachte antennes die niet een twee drie afbreken.
Opdruk van deze Fabia is prachtig en het is een keurig autootje. Maar hoe mooi dan ook………… .... we willen natuurlijk vooral weten hoe deze nieuwe vierwiel-techniek zich houdt op de baan.

PITTIG DING
De Fabia is op de baan een heerlijk pittig autootje. Snel, zeer snel en door zijn (haar?) compacte bouw ziet het er natuurlijk nog sneller uit. Remweg is prima en het rijgedrag is vrij neutraal. Ga je bij het uitkomen van de bocht te vroeg op het gas, dan kan dat tot een spectaculair kontschudden (toch vast een haar!) leiden maar ook in een rol van de baan. Dat eerste ziet er geweldig uit, maar de Fabia gaat niet zo fraai van de baan. In nagenoeg alle gevallen tijdens onze test resulteerde dat in een flink rolpartij. Dat is tevens het enige minpunt wat rijden betreft want de Fabia is een heerlijk pittig autootje om mee te rijden. De 4wd geeft de indruk dat erg scherpe bochten net even iets beter genomen worden dan zonder de 4wd.
CONCLUSIE
Zoals deze Fabia is gemaakt horen racebaanautootjes gemaakt te worden. We denken hierbij niet aan de doorgedraaide clubracer die allen nog van titanium droomt maar vooral aan de thuisracer. De echte huiskamerkruipers, de zolderstoemper en de kelderslet. Zij die vooral plezier hebben aan het racen op een thuisbaan en niet teveel aan autootjes willen prutsen hebben aan deze Fabia een geweldig pittige uitdaging. Naast de racelol ziet het er ook nog keurig uit en de fraaie verlichting en de zeer betaalbare prijs maken het geheel compleet! Zo hoort het!
WEBTIPS
Scalextric
Hobbytime (importeur)
rally.pagina.nl
skoda.pagina.nl
Skoda Nederland

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
18 november 2004 - Copyright racebaan.com