HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: STARSKY EN HUTCH SET
Bij vele zullen de sentimenten hoogtij vieren bij het aanschouwen van deze box van Starsky en Hutch. Wie heeft er niet naar gekeken? De oudere onder ons hadden vast ook zo'n witte streep op hun auto (hoog Datsun gehalte!). Zoals zo velen TV-helden zijn ook Starsky en Hutch aan een tweede leven begonnen. Scalextric heeft deze revival gebruikt om een van de meeste opvallendste politieauto's als slotcar uit te brengen. Om de good guys wat te doen te geven bevat deze speciale box dus ook een boevenauto.
MET ZWAAILICHT
De Ford Torino is met recht een slagschip. Iedere andere auto die je er naast zet is een ukkie. Het model is in deze uitvoering zeker geslaagd en de bekende witte streep roept vele herinneringen op. Leuk zijn de poppetjes. Niet super, maar het zijn wel een paar poppetjes die niet zomaar uit het rek zijn getrokken. Verder natuurlijk veel details zoals we van Scalextric gewend zijn. Dikke velgen en chromen bumpers, antenne en het zwaailicht. De techniek is verder redelijk standaard. Magneet kan op drie plaatsen worden bevestig en deze Torino beschikt over het nieuwe geleidschoentje. Verlichting zowel voor als achter en het zwaailicht brand (knippert) maar zwaait niet.
BOEVENBAK
Fout, fout, fout, fout.............. en in dit geval dus perfect. Een Corvette is sowieso al een auto die op het randje van een pooierbak zit. In het zwart met vlammen doet deze Vette (uitspreken met je tanden iets scheef boven elkaar) absoluut een greep naar de meest foute auto ooit!
En boeven horen natuurlijk in een foute auto te rijden. Niet dat de rode Torino nu zo'n toonbeeld van smaakvol design is, maar op de foto is toch helder wat we bedoelen. De Corvette is gelijk aan het gewone model (zie test 12 november 2003) van Scalextric, alleen heeft deze nu ook het nieuwe schoentje gekregen.
ACHTERVOLGING
Met de Corvette wordt door ons regelmatig geracet en dat is zondermeer een prima auto. Zie voor meer details de eerder genoemde test. Bij de Ford Torino waren we natuurlijk vooral benieuwd hoe deze enorme lange auto door de bochten zou gaan. Het resultaat is bewonderenswaardig. Deze enorme lange auto gaat zeer vlot door de bochten en houd alleen op de binnenbocht een beetje in. Met deze Torino kan je vlot doorrijden alleen de remwerking had een fractie beter gemogen. Het is wel een enorme bak als je deze Torino over de baan ziet gaan en het knipperende zwaailicht geeft extra het gevoel: "we hebben haast"!!!!!!!!!!!!!! 
CONCLUSIE
Deze box is beslist zeer geslaagd. De Corvette is niet bijzonder, maar wel in het juist contrast ten opzichte van de Torino. Beide auto's beschikken over prima lak, opdruk en details. Techniek is keurig in orde, alleen moet je al de iets betere racer zijn om met de Torino de Vette te pakken te krijgen. Wie deze Limited Sport box teveel ziet als verzamelobject, maar wel Starsky & Hutch wil spelen kan de startset in overweging nemen. Zowel deze box als de starset zijn beide zeer scherp geprijsd en dat kan nooit de drempel zijn om je sentimenten eens lekker te kietelen.
WEBTIPS

Scalextric
Hobbytime (importeur)
Starsky & Hutch (the movie)
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
3 september 2004 - Copyright racebaan.com