HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FORMULE I AVONTUUR VOOR TOYOTA TF102
Na avonturen in de rallysport en in het GT racen, heeft Toyota begin 2002 de sprong gemaakt in de draaimolen van de Formule I. Om van helemaal niks een volwaardig team op de baan te krijgen mag beslist niet onderschat worden. Bij Toyota is echt wel wat kennis beschikbaar om een motor een paar toeren sneller te laten lopen. Er zijn genoeg goede coureurs die graag voor een stal als Toyota aan een WK deelnemen. Maar een Formule I team is een verfijnd uurwerkje, waar alle radertjes perfect in elkaar moeten passen. Dat zelfde geldt voor een Formule I slotcar, want zonder de details geweld aan te doen, valt het niet mee een motor, tandwielen en een geleideschoentje te verstoppen. Het is Scalextric echter allemaal weer prima gelukt en het openen van de doos (het betreft hier een Sport versie) met deze Toyota TF102 is al een kleine verrassing op zich.
PROFIEL
 Merk..................Scalextric 
 Auto................Toyota TF102
 Uitvoering..................2002
 Kleur...................rood/wit
 Referentienummer..........C2455A
 Lengte.....................142mm
 Breedte.....................59mm
 Hoogte......................42mm
 Gewicht.....................66gr
 Aandrijving...............Inline
 Overbrenging................9x27
 Banden................F1 profiel
 Bandenmaat voor............21x10
 Bandenmaat achter..........21x12
 Verlichting..................nvt
 Magneet..................2 stuks
 Verpakking...................Box
FENOMENALE OPDRUK
Als je de auto bekijkt springen de talrijke details je tegemoet: luchtinlaten remmen, remschijven, spiegels (voelen zeer stevig aan), camera (die wiebelt wat), knoppen op het stuur en fraaie F1 profiel banden op al even fraaie velgen.
De achterkant met uitlaten en achterwielophanging is erg goed gelukt en het grote achtertandwiel is fraai weggewerkt. De opdruk van de auto is echt fenomenaal, maar op de helm van coureur Salo ontbreekt deze. Ook technisch zit het allemaal weer netjes in elkaar, maar het geleideschoentje staat teveel als een duikboot. De motor ligt bij deze Formule I auto natuurlijk in de lengte, de magneet is verplaatsbaar (bij sportversie zit een extra magneetje) en het geleideschoentje is zelfcentrerend.
WHOOOOOOOO...
In de echte FI wereld staat Toyota nog niet helemaal aan de top. Met deze Scalextric mini F1 hoef je je echter niet druk te maken achter de rest aan te sukkelen. De remwerking had iets beter gemogen, maar acceleratie en topsnelheid zijn zeer goed. De auto drift nauwelijks maar dat hoort een moderne F1 natuurlijk ook niet te doen. Wel kan de auto bij het optrekken vanuit de bocht tot zo'n bekende whoooooooooooo.. van Olaf Mol lijden. Iets te vroeg op het gas na een snelle bocht zorgt voor een licht uitbreken, maar dat ziet er bij die snelheid wel spectaculair uit. De grens tussen topprestatie en tranendal is bij deze auto overigens erg smal.
CONCLUSIE
Met deze Toyota zet Scalextric na de McLaren en Williams een forse stap in de richting van een zeer indrukwekkend veld aan F1's. Het duikboot-
schoentje had echter niet gemogen en het helmpje had bedrukt moeten zijn. Van het schoentje merk je met rijden echter niets en van het helmpje al helemaal niet. Sterker: de auto is te snel om tijdens de race alle prachtige details waar te nemen. Door het smalle venster tussen topprestatie of bandenmuur is de auto minder geschikt voor beginnende racers. Wie wat meer ervaring heeft zal merken dat deze auto erg leuk is om alleen mee te racen, om alsmaar te proberen een snellere tijd neer te zetten.
Webtips Toyota F1
Toyota Formule I team: www.toyota-f1.com
Panasonic F1: f1.panasonic.com
Fabrikant van deze slotcar: Scalextric
Importeur van deze slotcar: Hobbytime
24 EN 25 in SPORT EN GEWOON
Naast deze nummer 24 van Mika Salo komt er ook een nummer 25 van Allan McNish. Beide auto's worden zowel geleverd in de Sport uitvoering als in een gewone versie. Details, body en chassis zijn bij de gewone versie gelijk aan de Sport. De Sport versie heeft echter een extra magneetje, iets betere assen en lagers en een snellere motor. De Sport versies zitten daarnaast nog in een zeer luxe geschenkbox en gewone modellen in de vertrouwde transparante box.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
21 december 2002 - Copyright racebaan.com