HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: TRACK PLANS SCALEXTRIC
Er is geen ander merk dat zo'n traditie heeft op het uitbrengen van banenboek dan Scalextric. De oudjes onder ons kennen vast nog het boekje 101 Circuits. Sinds deze klassieker onder de banenboeken heeft Scalextric niet stil gezeten en de hobbyist regelmatig op nieuw boekjes met ontwerpen getrakteerd. Op dit moment rolt de nieuwste versie van de pers (een dezer dagen bij je dealer) en voor ons aanleiding om eens te kijken hoe modern deze nieuwe uitgaven is. Vooral in het F1 circus zijn er immers want circuits bijgekomen en een aantal circuitaanpassingen.
STRAK EN FRIS DRUKWERK
Dit nieuwe banenboekje van Scalextric is niet een lijvig boekwerk geworden, maar wel een strak en fris stukje drukwerk. Op de cover een van de recente modellen namelijk de TVR Tuscan. De eerste vier pagina's van dit banenboek gebruikt Scalextric om de nodige promotie te maken voor een tweetal nieuwe producten: sportworld en sportdigital. Deze beide producten staan voor later dit jaar en begin 2005 gepland. 
GEZIN EVACUEREN
Er heeft duidelijke een frisse wind door het banenboek van Scalextric gewaaid.
Buiten het Scalextric logo lijkt dit boekje immers niet op de voorganger(s). Natuurlijk een opsomming van eenvoudige ontwerpen zoals deze in de startsets zitten, maar al snel gaat het naar de stevige circuits. 
De volgende bekende circuits zijn opgenomen: Brands Hatch, Spa, Indy (F1), Sepang, Interlagos, Hockenheim (NIEUWE CIRCUIT!!), Spa, Monza, Silverstone, Monaco, A1 ring, Daytona, Donington en Bahrain. Verder nog een aantal minder bekende circuits.
Vooral de ontwerpen van Sepang, Bahrain en Donington spreken ons erg aan. Donington is zelf een vierbaans ontwerp en dan moet echt de rest van het gezin evacueren.
Maar de echte racer zal vooral onrustig worden van het aanschouwen van het ontwerp van Sepang. 
Mooi weer? Tuinmeubelen aan de kant, je racebaanvriendjes uitnodigen (je hebt ze alleen al nodig voor de extra baanstukken!) en racen maar. Prachtig ontwerp!
Maar niet iedereen heeft een grote tuin (of racebaanvrienden!) en zal je wat kleiner moeten uitpakken. Ook daar heeft Scalextric in dit boekje (liggend A4) rekening mee gehouden. Vooral G Force Sport (zie rechts boven) spreekt ons erg aan en ook daar zal het heftige racen zijn...............
De laatste pagina's van dit erg stimulerende boekje zijn ingericht voor een aantal onderhoudtips.

CONCLUSIE
Al meer dan eens heeft Scalextric aangetoond prima drukwerk te kunnen verzorgen. Voor een boekje wat vaak zal worden geraadpleegd had het papier in onze ogen wellicht iets dikker mogen zijn. Toch is het drukwerk zeer hoog niveau en het boekje is zeer smaakvol samengesteld. Zowel qua vormgeving als inhoud. Overzichten van de te gebruiken baanstukken zijn duidelijk net als de afgebeelde schema's. Nagenoeg alle grote circuits staan in dit boekje en alleen daarom is dit boekje al een aanrader. Maar ook de hobbyist met minder ruimte kan in dit boekje vast een passend ontwerp vinden.
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
28 juli 2004 - Copyright racebaan.com