HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: VANWALL.... EEN ECHTE SCALEXTRIC KLASSIEKER
Het zal al wel bijna een halve eeuw geleden zijn dat Scaletrix voor het eerst een Vanwall uitbracht. Onder referentienummer C55 werden zowel rode, gele, blauwe en groene modellen gemaakt. Voor verzamelaars spelen dan nog zaken als verschillen coureurskoppen en geleideschoentjes een rol. Zoals bij veel modellen in die tijd bracht Scalextric van deze Vanwall ook een Race Tunde versie (C87) uit. Hiermee is de Vanwall geschiedenis voor Scalextric nog niet klaar. Zo'n 12 jaar geleden brachten ze een heruitgave uit van deze klassieker. Dit model (C097) maakte deel uit van de serie Power & Glory genaamd naar de gelijknamige BBC serie.
En het Vanwall verhaal gaat nog even door, want deze week verschijnt er een geheel niewe versie van dit racemonster.
HELEMAAL OPNIEUW
We hebben het ruitje niet nagemeten want dat zou nog het enige originele onderdeel kunnen zijn ten opzichte van de vorige Vanwalls die Scalextric heeft uitgebracht. Deze nieuwe Vanwall is geheel opnieuw ontwikkeld en geheel volgens de lijn van de huidige Scalextric auto's. De Vanwall knalt ondanks de bescheiden groene kleur dan ook uit de doos. Prachtige strakke lak, mooi geel neusje en een geweldig rijderfiguurtje. De velgen zijn echte spaakjes en heel veel meer details hadden deze auto's niet. Ja een ruitje en een uitlaat. Wat erop kan zitten zit erop! Netjes! 
OM TE RIJDEN
Veel oude Scalextric Vanwall's zullen nooit de baan (meer) zien en zelfs het model uit de Power & Glory serie zal vooral als verzamelobject worden behandeld. Deze nieuwe Vanwall zal - mede door z'n fraaie uiterlijk - ook beslist bij een aantal verzamelaars terecht komen, maar het is wellicht ook een erg intersesant model om mee te racen. Niet onbelangrijk is dan de set up van een dergelijke auto.
Ook deze Vanwall beschikt over het nieuwe geleideschoentje. De motor ligt helemaal voorin (zoals bij de echte!) en via een extra lange motoras wordt de achteras aangedreven. Tussen de motor en de achteras is een ronde magneet aangebracht. Ziet er allemaal netjes uit, alleen de zeer smalle bandjes doe wel de vraag stellen: heeft dit wel grip?
DRIFTEN OF SLIPPEN
In racebaanland werkt het ongeveer zo: als het je eigen auto (of merk) is dan driften auto's en het zelfde effect wordt bij een ander slippen genoemd. Een beetje de arrogantie van de schijnexpert of de naïviteit van de onkundige zo je wilt. Deze Vanwall drift beslist niet, maar hij slipt en schuift wel. Prima! Prima? Ja prima!
Zoek eens wat oude beelden van de echte Vanwall op! Overigens gaat deze Vanwall niet zomaar schuiven en slippen. Met de auto kan je goed stevig doorracen. Top, acceleratie en remwerking zijn gewoon prima in orde. Alleen ga je op de grens rijden, dan is deze klassieker (mede door z'n smalle bandjes) natuurlijk qua wegligging niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Renault F1. Liefhebbers zullen echter deze vorm van racen beslist weten te waarderen.
CONCLUSIE
Zeer geslaagde klassieker die helemaal past in de Scalextric traditie. Het model is keurig afgewerkt en beschikt over alle details die je op een dergelijk model kan wensen.
De prestaties op de baan vallen in een andere categorie dan een moderne F1, maar zijn in onze beleving voor een dergelijk model erg goed. Op de Sport baan is een magneet echter wel een must.
Met deze Vanwall doet Scalextric vast een hoop verzamelaars een erg groot plezier. Ben je een racer en heb je de moderne F1's nu wel een keer gezien? Deze Vanwall is dan zeker de moeite van het proberen waard en als tegenstander heeft Scalextric een wellicht al even fraaie Maseratti in petto!
WEBTIPS

Scalextric
Hobbytime (importeur)
Vanwall historie
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 september 2004 - Copyright racebaan.com