HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: VIPER (Scalextric)
Gas, gas, gas......... heerlijk wat rijdt dit karretje zeg. Niet teveel kabaal zoals de Fly Vipers en ook nog standaard licht! Deze Viper van Scalextric laat zich graag tot het uiterste pushen, maar als het fout gaat dan gaat de Viper heel hard van de baan. Zoiets is toch schrikken vooral met een fraaie gedetailleerd model zoals deze nieuwe telg van Scalextric. 
NOG MEER VIPERS?
Waarom in vredesnaam nog een Viper zal menigeen zich afvragen. Ja Fly heeft de markt er werkelijk mee ondergekotst en hun belofte de laatste uit te brengen is inmiddels ook al achterhaald. Maar ja na een paar rondjes blijkt deze Scalextric Viper heel wat meer racepret te geven dan al die Fly Vipers bij elkaar. Deze Scalex-adder is bloedsnel, remt goed en de acceleratie is helemaal top. En dat ook nog zonder al te veel herrie te maken! Weggedrag is vrij neutraal alleen als de Viper ook maar iets uitbreekt ben je hem helemaal kwijt. Corrigeren is nauwelijks nog mogelijk. Dit uiteraard met de standaard configuratie. Zonder de magneet is het een totaal ander verhaal en dan kondigt de Viper ruim van te voren aan dat het fout gaat. Alleen het tempo ligt dan aanzienlijk lager maar dat zal duidelijk zijn. Een beetje lood onder de achteras is dan ook wel zo prettig. De motor ligt immers voorin dus er komt nauwelijks druk op de achteras.
BODYSHAPE
Toch zien we iets aan deze Viper of we zien er iets niet aan. Op de een of andere manier lijken de lijnen niet helemaal te kloppen. Wellicht komt dat door de opdruk van deze uitvoering, want kleur kan een hoop doen in zo'n geval. Maar een eerste blik op de auto gaf ons het gevoel dat de mallen van de Tuscan uit kostenoverweging waren hergebruikt voor deze Viper. Dat is gelijk het enige minpuntje want verder ziet deze Viper er prachtig uit. Alle ditjes en datjes zitten op in en aan dit model en eigenlijk kan je geen wensen meer hebben. Dat geld ook voor de de lak en opdruk want die is wederom van een zeldzaam hoog niveau.
MOTOR
De techniek van deze Viper is min of meer gelijk aan de eerder genoemde Tuscan (zie test 12 november 2003). Ook in dat model ligt de motor direct achter de vooras. De magneet kan op twee plaatsen worden gepositioneerd. Het schoentje is het inmiddels vertrouwde exemplaar. De Viper staat op slicks en beschikt over werkende (voor EN achter) verlichting.
CONCLUSIE
De Fly Viper maakt een hoop herrie dat doet deze van Scalextric beslist niet. De Viper van Fly heeft geen licht (alleen als meerprijs) deze van Scalextric wel. De Viper van Fly is inmiddels veel te duur deze van Scalextric nog niet. Ook op het gebied van de details en rijeigenschappen legt de Fly Viper het vet af tegen deze van Scalextric. Toch heeft deze Scalextric Viper niet helemaal de Viper look en dat is jammer anders waren alle Fly Vipers ineens compleet overbodig. Dat neemt niet weg dat deze Scalextric Viper een prachtig model is geworden met prima baanprestaties! 
WEBTIPS
Scalextric
Hobbytime (importeur)
Viper (Dodge.com)
Foto's van de ECHTE
op motorsport.com

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 december 2004 - Copyright racebaan.com