HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


OVERZICHT: F1 DIGITAAL VAN SCX
  
Het Formule 1 seizoen 2008-2009 staat weer op het punt van start te gaan. Met veel bekende namen en opnieuw enkele nieuwkomers binnen het startveld. Kijkend naar het "nieuws" zo links en rechts op internet is er weinig nieuws onder de zon. Kreten als "De nieuwe auto is behoorlijk competitief" of "we zijn tevreden over de nieuwe auto, maar hebben nog een lange weg te gaan" en "een podiumplaats of zelfs een overwinning moet dit jaar zeker een keer tot de mogelijkheden behoren" zijn tenslotte kreten die we elk jaar opnieuw horen. Maar goed, wat moet je anders zeggen als nog maar moet blijken welke plek je in het nieuwe seizoen werkelijk kunt opeisen..?
Benieuwd hoe de kaarten komend seizoen verdeeld gaan worden. En hoewel lang niet meer zo'n fanatiek fan als in vroeger jaren zal ik toch weer de nodige uurtjes kijken naar deze sport.
Kijkend naar de plaatjes van de nieuwe F1 bolides voor komend seizoen blijven het toch altijd weer schitterende apparaten om te zien. Want auto's kun je deze hightech bolides tegenwoordig eigenlijk niet meer noemen. Hoe dan ook vormt de aanstaande seizoensstart een prima gelegenheid om hier weer eens wat aandacht te besteden aan de F1 voor op de racebaan. Dat is alweer even geleden. Dit keer hebben we het over drie F1 wagens van SCX, voor hun digitale baansysteem.
McLaren-Mercedes MP4-21
De spits wordt afgebeten door de McLaren. Wat ons betreft de mooiste auto binnen het deelnemersveld afgelopen jaar. En met jongeheer Hamilton ook nog bijna de winnaar van het afgelopen seizoen en dus regelmatig in beeld geweest. Dat ze het net niet gered hebben was beslist flink balen voor het team. Dat, samen met wat andere perikelen (die deels nog altijd mee- spelen) doet de vraag rijzen wat ze komend seizoen kunnen laten zien. De schaalmodellen voor onze racebanen op schaal zien er in ieder geval behoorlijk natuurgetrouw uit. En dat terwijl het toch steeds lastiger wordt om alle details van de body vorm te geven. Het aantal vleugels, luchtgeleiders en andere aŽrodynamica nog altijd gestaag toeneemt en de vormen steeds ingewikkelder worden. Maar ze zijn toch maar mooi allemaal aanwezig.
De prints zijn weer netjes verzorgd. Maar dat is tegenwoordig eigenlijk een standaard vereiste.
Het kopiŽren van de wielophanging voor en achter is natuurlijk ook niets nieuws meer.
Kijkend naar wat deze af en toe te verduren krijgen is het desondanks toch knap dat ze zo uitgevoerd worden. En de meesturende voorwielen blijven nog altijd leuk om te zien. Wat ons betreft zou men dit ook af en toe bij een gesloten model mogen doen. Lijkt ons ook een leuk gezicht. Hoewel je daar in racetempo natuurlijk weinig of niets meer van ziet.
Dat men er in slaagt om alle benodigde onderdelen een plekkie te geven in deze slotcars is al knap.
En in deze modellen is er dan ook nog ruimte geschapen voor de onderdelen die nodig zijn voor het digitale systeem van SCX. Heel knap van de heren techneuten, we kunnen niet anders zeggen. 
 

Ferrari 248 F1
De tweede in het rijtje is de Ferrari. De lak van dit model blinkt zo erg dat het lastig was om voldoende detail in de foto's te krijgen. Als je de auto van opzij bekijkt zie je heel mooi hoe de lijn van de auto is nagemaakt van het origineel. Waar de McLaren op rubber van Michelen staat heeft de Ferrari zoals het hoort Bridgestone banden gemonteerd. Deze komen door de lichte velgen iets beter tot zijn recht dan de banden op de McLaren. Als je enkele van dit soort racewagens bij elkaar hebt staan blijft het altijd leuk om eens goed te zoeken naar de verschillen van spoilers en andere zaken. Hoewel dat altijd wat lastig is, aangezien dat nogal eens verschilt per wedstrijd.

 Ferrari ging ook dit jaar weer met de titel aan de haal. Hoewel er nog harder voor geknokt moest worden ten opzichte van eerdere jaren. En eentonig of niet, 1 ding moet je ze nageven bij Ferrari. Ze blijven tot de laatste race doorontwikkelen. Want stilstand is achteruitgang. En dat niet alleen, ze beginnen ook altijd al heel vroeg met de ontwikkeling van de opvolger voor het komende seizoen. En dat is uiteraard een belangrijke basis om aan het begin van een nieuw seizoen al voorin mee te kunnen draaien. Dat ze daarbij niet op een euro meer of minder hoeven te kijken is daarbij natuurlijk mooi meegenomen. Dat is dan ook het grote toverwoord tegenwoordig in de F1,
de centjes. Want daar draait het nu eigenlijk allemaal om. De sport wordt langzaam helaas bijzaak.

Wat dat betreft mogen we van geluk spreken. Onze slotcars kosten maar een schijntje in vergelijking tot hun grote broertjes. Zeker in vergelijking tot deze F1 bolides. En de racelol is er niet minder om. Sterker nog, die is waarschijnlijk veel groter. En dat terwijl de oprechte vreugde en blijdschap na een overwinning voor ons misschien wel net zo groot is na een spannende race...
F1 wagens zijn veelal populair bij de beginnende racers binnen onze hobby. Niet in de laatste plaats omdat Formule 1 nog altijd populair is bij vele autosport liefhebbers. Maar ook omdat je hiermee lekker snel rondjes kunt rijden en uitstekende rondetijden kunt neerzetten.
Voor de meer gevorderde racers onder ons vormen F1 modellen vaak echter een gepasseerd station. Dit met name omdat ze met (veel) magneet gebruikt worden en daardoor relatief minder uitdaging bieden. Niet helemaal terecht in onze ogen. Zeker op een wat grotere (club)baan blijft het altijd een mooi gezicht om meerdere van dit soort slotcars zij een zij over de baan te zien scheuren. Het blijft ook hier een kwestie van de grenzen aftasten.


Williams F1 FW28

Willams en BMW reden lange tijd hand in hand. En beiden hadden een goede naam hoog te houden. Het leek dan ook een goede combinatie te kunnen vormen. Toch gingen ze als stel uiteindelijk niet helemaal lekker door de bocht en werd er over en weer met vingers gewezen als het ging over de prestaties van het materiaal. Komend seizoen strijden het BMW Sauber F1 en het Williams F1 team ieder voor zich om de punten. Wordt het een kwestie van "waar twee honden vechten om een been"...?? De kleurencombinatie wit met blauw maakt deze deelnemer binnen het F1 veld tot een opvallende verschijning. Iets wat met name de sponsoren graag zien. 

Van deze drie modellen heeft deze BMW-Sauber wel het strakste en moeilijkste lijnenspel om na te bootsen. Zoals op de plaatjes te zien is heeft SCX daar ook weer goed zijn best op gedaan. Ook hier weer net wat andere details ten opzichte van de eerdere twee modellen. Plaats en bevestiging van de spiegels, andere vormgeving van de spoilers etc. SCX levert hiermee zichtbaar drie gelijkende maar toch verschillende modellen af voor op je racebaan.
Rest ons nog om te vermelden dat de kunststof opberg boxen van SCX ons inziens toch wel de mooiste zijn binnen racebaanland. Dit omdat de wagens schuin naar voren/beneden in de box geplaatst zijn. In de afgeronde box voor de digitale auto's staan ze zelfs op een "zwevend" platvorm.  Dat alles draagt natuurlijk niet bij aan de prestaties van de wagens, maar het oog wil tenslotte ook wat. De arm om de auto in de doos op "transport" slot te zetten is ook mooi bedacht. Bij de box voor de analoge wagens levert dat namelijk nog wel eens wat problemen op.  

Vanwege tijdgebrek hebben we deze bolides nog niet in de praktijk kunnen uitproberen. Want we beschikken (nog?) niet over een vaste digitale SCX baan. Maar bij tijd en gelegenheid gaan we ons startpakket zeker eens opbouwen om met deze F1 slotcars van SCX wat rondjes te draaien. En op die manier weer eens lekker wat ouderwetse racebaanlol te beleven.
Want hoewel we nu de luxe van een clubbaan hebben heeft het kleinschalig thuis racen nog altijd zijn geheel eigen charme. Zeker weten dat deze wagens weer goed zijn voor een middag of avondje onbezorgde racebaanpret!

 

Webtip

Fabrikant SCX

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
5 maart 2008 - Copyright racebaan.com