HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


WTCC VAN SCX; HONDA ACCORD, BMW 320i (en Seat Leon) 


Bovenstaande Seat hebben we al eerder gesproken. Die staat nog altijd op de nominatie om getuned te worden met SCX Pro onderdelen. Gaan we binnenkort aan beginnen. Maar SCX heeft nog meer auto's binnen het WTCC kampioenschap in hun programma. We gaan het hier daarom hebben over de Honda Accord en de BMW 320I. Racewagens die misschien iets minder opvallen binnen het veld, maar daarom nog best leuke slotcars kunnen zijn op onze racebanen op schaal.
We beginnen met de Honda Accord. In dit geval in de antraciet grijs met goudkleurige uitvoering.
Mooi om te zien, maar lastig om representatief op de foto te zetten. In ieder geval is het voldoende voor een eerste indruk. In dit jasje is het zonder meer een chique, maar wel vrij bescheiden auto om te zien. Maar eerlijk is eerlijk, op de openbare weg is de Accord tenslotte ook geen opvallende verschijning. Denk maar eens na wanneer je er voor het laatst eentje hebt zien rijden...? Maar de lekker rommelige opdruk op de auto en de goudkleurige velgen onder de auto compenseren dat weer een beetje, dat scheelt. Voldoende om een raceauto te zijn.Als we doorgaan naar de tweede auto uit de test, de BMW, wordt het verhaal iets anders. Deze witte uitvoering met kleuren van de Britse vlag trekt onmiddellijk de aandacht. Hij zal ook iets beter opvallen op de racebaan en heeft daarmee een klein maar voornamelijk psychisch voordeel.
Uiteindelijk kan een zwarte auto zeker net zo snel of sneller zijn natuurlijk. Ook de BMW is rijkelijk voorzien van reclame uitingen. Naast het zeer opvallende UK logo wel te verstaan.
De kwaliteit van de print is bij beide auto's dik in orde. Wat lakwerk betreft is de Honda echter de winnaar. Bij de BMW zien we toch wat kleine schoonheidsfoutjes. Waar we eerder klachten hadden over de uitvoering van het chroom, over de uitvoering van kenmerkende nieren van de BMW niets dan lof. Ziet er netjes uit dit keer. Blijven we even bij de BMW, de Britse vlag op de spiegels zijn ook een leuk detail. Voor de rest zit alles erop en eraan, alleen antennes ontbreken.
Niet erg natuurlijk, die zijn meestal toch niet slotrace-proof..


Technisch gezien zijn de Honda en de BMW natuurlijk nauw verwant aan de Seat Leon. Maar ook aan de andere moderne modellen van SCX. Mits die, net als deze beide WTCC deelnemers, zijn voorzien van een RX-42B motor en deels verend subchassis, dat voor aan prima wegligging zorgt. Mede hierdoor kun je de diverse soorten auto's (WTCC, GT, LMP of deels zelfs rallywagens) van SCX wat vaker door elkaar heen gebruiken dan die van andere merken. Zeker met een standaard voltage van ongeveer 14,5 volt zijn deze auto's vaak prima geschikt voor de thuisgebruiker, met of zonder magneet. De clubracer zal, indien binnen reglementen mogelijk, misschien een wat heftiger motor willen en moeten monteren om een wat hogere topsnelheid te bereiken.

Conclusie
Al met al biedt SCX een uitgebreide keuze binnen het WTCC kampioenschap. Het zijn beslist aantrekkelijke auto's om te zien en te gebruiken. Mede ook omdat ze niet snel averij oplopen.
De bandjes zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit, ook onder deze SCX wagens. En de reclame op de wangen blijft ook nog lekker lang zitten, dat is mooi meegenomen natuurlijk.
We hebben met deze slotcars dit keer overigens niet gereden en gaan dat ook niet doen.
We hebben op dit moment op de club namelijk net een jaar SCX GT achter de rug. Wat techniek, gewicht en afmetingen betreft min of meer vergelijkbaar met deze WTCC auto's. En daar hebben we heel veel racebaanplezier aan beleefd. Zonder noemenswaardige problemen, op af en toe een haperende motor na. Maar daar hebben we zelfs bij Slot.it wel eens last van.
Al met al aantrekkelijke, veelal probleemloze en betaalbare slotcars voor een betaalbare prijs.


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
23 november 2008 - Copyright racebaan.com