HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


OVERZICHT: SCX GOES OFF ROAD; MISUBISHI MONTERO EN VW TOUAREG

De VW Touareg is de laatste aanwinst van SCX voor de rally en off road racebaanliefhebbers.
De Mitsubishi Montero is al iets langer op de markt. Samen vormen ze een aantrekkelijk en passend stel voor op je rallybaan of een echte off road baan zoals SCX die tegenwoordig ook weer in hun programma heeft (in navolging van de vroegere TT serie) of bijvoorbeeld ook op de off road baan van Ninco. Beide modellen zijn goed toegerust voor het gebruik op de wat wildere terreinen. We gaan eens even bekijken wat er allemaal voor techniek aan boord is om dergelijk gebruik mogelijk te maken. Ook bespreken we weer even het uiterlijk, maar daar hebben we ook de foto's voor.
Volkswagen, maar met name Mitsubishi gooien al jaren hoge ogen in de 1/1 off road wereld.
De meeste aandacht en bekendheid verwierven beide merken bij hun herhaaldelijke deelname aan de slijtageslag Parijs-Dakar. Een nadere introductie is daarom waarschijnlijk ook niet nodig. Wil je meer weten over de prestaties en/of technische achtergrond van deze auto's verwijzen we naar internet. Genoeg te vinden over deze terreinvreters eerste klas.
We gaan het hebben over deze beide schaalmodellen. Het eerste wat daarbij duidelijk opvalt is het feit dat de Mitsubishi is uitgevoerd in "dirt" design en dat de Volkswagen net door de wasstraat is geweest. Wat ons betreft was een keuze voor n van beiden logischer geweest. f beide in de "vuile" uitvoering f beide fris gewassen. Op deze manier mis je altijd iets als ze naast elkaar staan te pronken. Maar goed, het is niet anders. Wie weet wat de toekomst nog brengen zal...

 
De modelkeuze is misschien niet helemaal origineel, het zijn beide wl zeer aansprekende modellen.
Uw gastheer Frank is toch wel een beetje fan van de diverse modderversies van rallywagens die SCX in hun programma heeft. (Ninco heeft er ook enkele trouwens...) Als er toch gekozen zou moeten worden valt de keuze dan ook op de Mitsubishi. En dan niet alleen vanwege het "dirt"effect, maar ook vanwege de toch altijd weer aansprekende Repsol kleurstelling.
Toch mag ook de VW gezien worden. Zeker met al de aangebrachte details zoals luchthappers op rechter voorspatscherm en op het verhoogde dak, de in het dak gentegreerde spoiler en bulten op het achterste van de auto. Ook de kleurstelling is vrij afwijkend en opvallend. Je zou toch bijna gaan twijfelen. Eigenlijk onnodig, dit tweetal moet je gewoon tegen elkaar laten strijden....
Beide zijn trouwens voorzien van echt rubberen spatlappen voor en achter. Geinig!!

 
Genoeg over het uiterlijk, voor de rest verwijzen we nogmaals even naar de bijgevoegde plaatjes. Laten we het eens gaan hebben over de techniek. Want die is, zeker in vergelijking tot een "standaard" slotcar toch wel heel bijzonder en heerlijk afwijkend. Wat prominent aanwezig is na verwijderen van de body zijn natuurlijk de heerlijke terreinbanden. Die beslist indrukwekkende sporen zullen achterlaten als je baan toevallig is voorzien van bijvoorbeeld cacao of bloem.
De banden van de Touareg zijn voorzien van opdruk, bij de banden van de Montero had dit weinig zin. Die zijn gewoon lekker smerig van al het geploeter door zand en modder...

   

Verder met de rest van de techniek. En die is toch echt wel bijzonder naarmate je beter kijkt.
Aan de onderkant zie je al dat het onderstel is opgebouwd uit een dragende chassisbalk, liggend in een zwevend frame. Het frame wordt door de chassisbalk gedragen door de vier onafhankelijke (lange) schokbrekers (veren). Verder vallen er vier nokjes in het frame om het geheel op zijn plek te houden.
Omdat de body op het zwevende frame zit geschroefd kan de chassisbalk geheel onafhankelijk veren en torseren ten opzichte van de body. Die blijft op deze manier, ook bij het nemen van heftige obstakels relatief stil liggen ten opzichte van het onderstel. Leuk gemaakt!

 
Op de chassisbalk zit alle techniek die zorgt voor de aandrijving. Bovenop de voor- en achterwielophanging en een nieuwe "midden" motor type RX-10.3, een motor bestemt voor 4-WD. Die heeft de auto dan ook aan boord. Dan wordt het echt bijzonder. Op zowel de voorste als de achterste as van de motor zoals gebruikelijk een pinion. Minder gebruikelijk is dat deze beide pinions echter niet rechtstreeks de beide kroonwielen aandrijven! Nee, hiervoor ligt daaronder, zowel voor als achter in het chassis, nog een tweede losse as. Waarop ng een pinion is aangebracht. Die worden aangedreven door de pinions op de motoras en die drijven vervolgens de kroonwielen aan....! Niet 1 pinion, ook geen twee pinions, maar zelfs 4 pinions dus! 
Echt hl bijzonder om te zien! We weten even niet of dit systeem al eerder gebruikt is bij een slotcar. Een kopie van het oude TT? Misschien. We kunnen het niet 1,2,3 nakijken. Toch leuk!


 
Aan de onderzijde van de chassisbalk zien we achterop een verlaagd gedeelte waarin de magneet is aangebracht. Ook deze kan weer vanaf de onderzijde worden losgeschroefd, net als bij andere modellen van SCX. Verder, beginnend net voor de magneet, een lange, 45 graden zwenkbare arm met vooraan het schoentje. Het schoentje is in tegenstelling tot de normale schoentjes van dit merk slechts voorzien van enkele slepers. Ook hier is echter bewust over nagedacht. Normaal zijn de slepers ingestoken in de onderzijde of lopen ze via de onderzijde. In dit geval lopen ze langs de voorzijde omhoog en zijn ze daar vastgeklemd door middel van de busjes waarmee de stroomdraden in het schoentje zitten geklemd. Jawel, je leest het goed, geen koperen contactstrips bij deze autos. Althans niet voor aandrijving van de motor. Wel zitten de strips in de body voor de verlichting die ook deze auto's weer af fabriek hebben meegekregen. Maar ook hier een kleine afwijking. De stroom voor de verlichting wordt niet van de strips op het chassis afgetapt (want die zijn er ook niet..) maar van de zijkant van de motor. Overigens is het schoentje aan de voorzijde geheel afgerond om haken achter een obstakel te voorkomen.
Al met al heel veel afwijkende techniek in deze SCX off road modellen!


CONCLUSIE

Frank was begin oktober te gast in het hoofdkwartier van SCX te Barcelona.
Er werden toen ook wat rondjes gedraaid met de Mitsubishi op de off road baan die ze als startpakket in hun programma hebben. Compleet met (gel) waterplas, ruw terrein, obstakels en heuvel. Het is heel bijzonder om te zien en te ervaren hoe deze auto's dergelijk terrein opslurpen. Anders kunnen we het even niet uitdrukken.  Een fijn koppel, veel trekkracht en daardoor goed te doseren waar nodig en desondanks ook behoorlijk snel. En zonder magneet kan er ook nog eens lekker mee gedrift worden zonder dat ze direct gaan rollen. Niets mis mee. Je moet het eigenlijk beslist zelf eens meemaken als je de kans krijgt.
Heb je een rally en/of terrein baan of ben je voornemens er n te gaan maken binnen afzienbare tijd? Dan zijn dit twee modellen die beslist tot je wagenpark moeten behoren!

 

Webtips

Fabrikant SCX

Parijs-Dakar 2008

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
4 december 2007 - Copyright racebaan.com