HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: RENAULT ALPINE A110 en FIAT 124 SPYDER VAN SCX


SCX voert alweer een tijdje de Classics series in hun programma. De hier besproken Renault en Fiat maken daar ook deel van uit. Beide auto's waren in hun tijd zeer geliefd. Met name de Fiat 124 Syder zie je heel af en toe nog wel eens over het asfalt schuiven. Maar ook de Renault Alpine is bij menig classic rally evenement regelmatig nog in het echt te bewonderen. Het zijn beide modellen die schaars zijn binnen racebaanland. Vandaar ook een leuke modelkeuze van SCX.
Zo ook de beide Fords die ze ook in hun programma hebben opgenomen en waarvan we er binnenkort ook nog 1 bespreken. Als je beide auto's langs elkaar ziet staan doe je gelijk een aantal verschillende indrukken op. Het verschil in grootte is het eerste dat opvalt.
De Alpine is een stuk kleiner. En dat terwijl de Fiat 124 toch ook niet echt tot de reuzen in automobielland behoort. De Fiat is desondanks zichtbaar langer en een stuk breder dan de Alpine. Afijn, mocht je daarin interesse hebben, de juiste maatvoering is onderaan te vinden.


Beide auto's hebben zeer kenmerkende vormen. Zelfs de mindere autokenner herkent deze auto's vaak al van verre. Dat komt mede omdat beide ook een wel erg herkenbare vorm hebben. 
De Alpine is met zijn ronde vormen en het vele chroom rondom duidelijk herkenbaar als een Fransoos, terwijl de apart en hoekig vormgegeven Fiat duidelijk herkenbaar is als een Italiaans gestylde auto. Hoewel de Fiat dus een rasechte Spyder is rijdt hij deze rally voorzien van een hardtop. Nu we het toch over de vormgeving hebben kunnen we gelijk door naar de uitvoering op schaal. Zowel de blauwmetallic lak van de Renault als de mooi glanzende en natuurlijk ogende rode lak van de Fiat maken indruk. Niets meer te bespeuren van de goedkope indruk die met name de rode en gele slotcars in het verleden nog achterlieten. De raamlijsten van beide en ook de andere verchroomde onderdelen van de Renault zien er keurig uit, evenals de opdruk van beide.
Het chassis van de Fiat is ook aan de onderzijde voorzien van wat gekleurde details trouwens.
Beide zijn voorzien van originele velgen op schaal, waarbij die van de Fiat wel het meest natuurgetrouw zijn nagemaakt. Die staan dan ook uitstekend onder de auto.


Over de techniek van beide modellen kunnen we kort zijn. Die is eigenlijk als vanouds om het zo maar te zeggen. Bijzonderheid bij de Renault is wel dat het schoentje op afwijkende wijze zelfcentrerend is vormgegeven. Waar eerst nog werd gewerkt met een stangetje aan de voorkant van het schoentje is deze Alpine voorzien van een echt veertje achter het schoentje. Het werkt!
 Tweede verschil is de motor. In de al wat oudere Fiat ligt nog de oude RX41, in de nieuwere Alpine ligt de opvolger daarvan, de iets snellere RX 41B. Op de baan waren de verschillen desondanks minimaal. Niet zozeer omdat de verschillen tussen de motoren niet merkbaar is, de RX41B is duidelijk wel wat sneller, maar omdat de Spyder wat wegligging betreft wat in het voordeel is. Dit mede door de andere maatvoering van techniek en het bredere rubber dat op de Fiat is gemonteerd. Ze kunnen dus goed als maatjes op de racebaan worden ingezet.
Gebruik van de RX41 motoren geeft al aan dat beide auto's tweewiel aangedreven zijn.

Conclusie
Allereerst een kleine opmerking. De beide inzittenden van de Fiat kijken strak geconcentreerd voor zich uit. De inzittenden van de Renault kijken helemaal niet. Ogen en wenkbrauwen ontbreken namelijk. Kijk, das nou toch weer een beetje jammer. Heeft niets met rijden te maken, maar toch. Kleine moeite, groot plezier. En eigenlijk hoort dat gewoon in orde te zijn tegenwoordig.
Beide modellen zijn zeker een leuke keus van SCX en zullen door de liefhebbers van dit soort klassieke auto's dan ook met open armen worden ontvangen. De Alpine mede ook omdat de techniek van de Renault van Teamslot helaas nogal eens wat te wensen over laat. En de techniek van SCX eigenlijk bekend staat als nagenoeg probleemloos. Hoewel ook hier het rijgedrag van de auto's met wat aandacht op eenvoudige wijze nog wat verbetert kan worden. De voorbanden van de Alpine bijvoorbeeld lagen niet helemaal netjes op de velgen. Dat zorgde uit de doos voor nogal wat gestuiter op de baan. Met magneet ging het nog wel, maar zonder magneet verliet de auto in de bocht steeds de baan. Na het opnieuw monteren van de voorbandjes ging dat een stuk beter. En jawel, we hebben beide dus zowel met als zonder magneet gereden.
En hoewel het met magneet natuurlijk net ietsje sneller ging allemaal, waren de verschillen van tijden met het rijden zonder magneet niet eens zo heel groot. Het rijplezier dus wel.
Zonder magneet is het heerlijk boenderen met deze beide classics, ook zonder toevoeging van lood. Dus, op wat kleinigheidjes na, vooral zo doorgaan SCX!!


FIAT 124 SPYDER

Gewicht       75 gram
Lengte        122 mm
Breedte      54 mm
Hoogte       39 mm
Motor         RX 41
Wielbasis      65,6 mm
  Banden       19x9 mm

 


RENAULT ALPINE A110

Gewicht        69 gram
Lengte        120 mm
Breedte        52 mm
Hoogte         37 mm
Motor         RX41B
Wielbasis       71 mm
   Banden      18x7,5 mm

 


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 januari 2008 - Copyright racebaan.com