HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: CATALOGUS SCX 2003
SCX bestond vorig jaar in Spanje 40 jaar. SCX gaat daar onder de naam Scalextric over de toonbank wat nogal eens voor verwarring zorgt. Een en ander stamt uit de tijd dat het Spaanse en het Engelse nog één waren. Natuurlijk zitten de Spanjaarden boven op deze naam, maar buiten Spanje moeten ze toch echt een andere naam hanteren.
44 PAGINA'S RACEBAANPRET
De naam SCX is al weer een aantal jaren in gebruik en een ieder herkent vast de geraffineerde afkorting. De SCX-fans zijn door de wisselende eigenaren helaas met een wisselende kwaliteit geconfronteerd. Techni Toys heeft echter 6 jaar geleden de handschoen opgepakt en de boel beslist onder controle. De nieuwe catalogus laat ook geen enkele twijfel dat SCX de ingeslagen groei en verbetering wil voortzetten. Een paar opvallende zaken uit deze catalogus willen we je natuurlijk niet onthouden. 
De nieuwe catalogus van SCX is een keurig stukje drukwerk. De 44 pagina's zijn verdeeld in vier hoofdstukjes: Sets - Cars - Accessoires - Accessoires Pro.
De laatste pagina's zijn ingeruimd voor een opsomming van alle producten in een negental talen waaronder ook het Nederlands.
In het begin van het boekje tref je een overzicht aan van de icoontje die bij de diverse producten worden gebruikt. Eén van de nieuwe features van SCX is de Xenon verlichting. Deze werd in Spanje al in een speciaal model gebruikt, maar deze fraaie verlichting komt nu ook in een aantal gewone modellen.
STARTSETS
Traditioneel komt SCX met een ruim scala aan startsets. De kleinste set (Junior Cup) is perfect voor de smalle beurs of als je rustig wilt beginnen aan je nieuwe hobby. In het middensegment bied SCX dit jaar een drietal sets: Hockenheim (DTM auto's), Monza (F1 auto's) en Rally Australia. Aardig is dat in deze laatste set de meegeleverde Subaru en Mitsubishi wel heel erg fraai zijn vuil gemaakt. De topsets voor 2003 zijn de sets Pro Competion en de set Pole Postion. Beide sets worden geleverd met World Sports Cars waaronder de Dome Judd.........
AUTO'S
De Dome Judd is voor fans van Jan Lammers natuurlijk verreweg het grootste nieuws waar SCX mee komt. Iedere racefan kent wel de opvallende geblokte auto waar Lammers en zijn team een opvallende verschijning was op de grind in Le Mans. Daarnaast wist Lammers de titel in het World Sport Car racen met deze Dome Judd naar zich toe te trekken. Zoals we van SCX gewend zijn komen ze met een indrukwekkend aanbod aan rally auto's. Voor de thuismarkt in Spanje is dit een must, want Spanjaarden zijn helemaal gek van rallysport. Een aantal van deze rallyauto's worden uitgevoerd met de xenon verlichting. Van de Subarus Imprezza komt een nieuwe versie en van de overige modellen komen een aantal kleurvarianten. De fans van Jos Verstappen zullen vooral uitkijken naar welke Minardi SCX dit jaar gaat uitbrengen. Andere nieuwe Formule I zijn de beide Jaguar's. Opvallend is dat SCX met een aantal DTM modellen de aanval opent op Scalextric en Ninco. Krap zal het zeker worden in dit segment. Minder concurrentie kan SCX verwachten met de Fiat Abarth in Gulf kleuren en de Corvette uit de Vintage serie.
TOEBEHOREN
Op het gebied van accessoires is SCX beslist een van de meest actieve merken. Jammer dat het SCX rood wat dominant aanwezig is, maar veel leuke items worden dit jaar weer uitgebracht. Erg leuk is de rally-servicetent en het bijbehorende personeel. verder komt SCX met zachte bandenstapels die met een soort spanners rond een bocht geklemd kunnen worden. Minder origineel zijn de baanwissels in een dubbele bocht. Scalextric (Hornby) kwam daar vorig jaar al mee, maar ook dat was niet helemaal een primeur.
CONCLUSIE
Een keurig boekje wat zeer smaakvol is samengesteld. Daarnaast bevat het voorgestelde programma voor 2003 genoeg items om reikhalzend naar uit te kijken. Natuurlijk voor de Nederlandse racefans de Dome Judd en de Minardi van dit jaar. Fans van klassiekers zullen de Corvette en de Abarth begroeten en wie gewoon een startset wil heeft dit jaar bij SCX ook voldoende keus. Verder is de groei van het aanbod van scenery erg hoopgevend en hopelijk laten enkele concurrenten zich daardoor motiveren.
Met een prijs van nog geen vier Euro is deze catalogus ook nog eens scherp geprijsd.
Webtips
Fabrikant van deze catalogus: SCX
Importeur van deze catalogus: Overbeek

Testverslagen SCX
Dome Jude (racing for Holland)
Rally tent
Corvette "Vintage"
Fiat Abarth Gulf
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 december 2003 - Copyright racebaan.com