HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: CATALOGUS SCX 2004
Ieder voorjaar komt SCX met een nieuwe catalogus, waar ze hun programma voor dat jaar presenteren. Ook dit jaar zijn ze weer keurig op de afspraak. Voor ons een mooi moment om het jaarlijks ritueel van doorbladeren tot uitvoer te brengen.
KEURIG BOEKJE
Ook dit jaar heeft SCX weer een net boekje van hun catalogus gemaakt. Niet spectaculair, maar gewoon een keurig stukje drukwerk. Net als vorig jaar bevat de catalogus 44 pagina's.
De cover is zoals we van SCX gewend zijn weer een sfeervolle actiefoto. Dit keer is er voor een rallytafereeltje gekozen. Nou ja tafereeltje...... Het gaat er hard aan toe op de cover en dit is beslist een plaat die vele tot de verbeelding zal spreken. 
Uiteraard in deze catalogus een opsomming van de startsets, auto's baanstukken en toebehoren. 

STARTSETS
Voor het jaar 2004 staan maar liefst zeven startsets op het programma en voor zowel de beginner als voor de hobbyist die een uitbreiding zoekt is er dus een ruime keus. Er zijn zowel sets met rally, F1 als met Le Mans auto's.
 

CORDOBA EN 1000 LAKES
Bij het bestuderen van de sets vallen twee dingen op. In de set X-Treme Rally zitten twee opvallende auto's: een rode Mitsubishi met SCX opdruk en een Seat Cordoba die nog niet eerder is uitgebracht en waarschijnlijk ook niet los zal uitkomen.
Tweede "opvaller" bij de startsets is de set 1000 Lakes. Los van de prachtige naam bevat deze set baanstukken die voorzien zijn van sneeuw en modder. Ook de auto's (Xsara en Impreza) zijn van het zogenaamde "snow effect voorzien. Deze 1000 Lakes set is dan ook een prachtige set voor de echte rallyfan.
AUTO'S
Natuurlijk komt SCX met een aantal kleurvarianten van bestaande modellen. Maar natuurlijk ook een aantal nieuwe modellen. Bij de rallyauto's zijn dat: Citroen C2 JWRC en Ford Fiesta JWRC. Je kan er natuurlijk op wachten dat SCX deze auto's in een startset gaat uitbrengen. Ook nieuw bij de rallyauto's is de Peugeot 307 WRC. Naast de nieuwkomers in rallyland komt SCX met een aantal bodywijzigingen op bestaande modellen zoals bij de Ford Focus. Bij de Formule I auto's is de Jordan helemaal nieuw. Van de Jaguar, Minardi en Williams staan versies van dit jaar gepland. Andere nieuwe single seater is een Camp Car. Van de Dome komt dit jaar een kleurige versie, maar iedereen zal bij het zien van het plaatje toch zeggen: doe mij maar gewoon zwart wit. Dat heeft niets met chauvinisme te maken. De DTM fans zullen vooral uitkijken naar de Opel Vectra GTS.
CLASSICS EN VINTAGE
Jaarlijks brengt SCX in de serie Vintage een oud model opnieuw uit. Dit gaat steeds om een model uit de beginjaren. Voor 2004 is dit een Mustang dragster en na de Corvette dragster van vorig jaar een voorspelbare keus. Naast de Vintage serie gaat SCX blijkbaar verder op de klassieke toer. Vorig jaar was er al een eerste Fiat Abarth en deze heeft nu een broetje gekregen. Andere klassieker die SCX voor dit jaar in petto heeft is de Lancia Delta. In de ogen van velen het mooiste rallywapen wat er ooit heeft rondgereden.
TOEBEHOREN
Van een aantal toebehoren komt een nieuwe versie zoals van de startlampen en de rondenteller. Ook de hindernisbrug ondergaat een facelift. Bij de regelaars staat een elektronisch en erg modern vormgegeven exemplaar gepland. Voor de sleutelaars is er nog de oliepen. De catalogus wordt afgesloten met winkelmateriaal en merchandising. In die laatste categorie staat onder andere een racecap vermeld en daar zullen zeker liefhebbers voor zijn. 
SCX DIGITAAL
Eind vorig jaar heeft SCX in het thuisland Spanje het digitale systeem op de markt gebracht. Dit jaar is de rest van de wereld aan de buurt en introductie wordt ondersteund met een speciale website en catalogus. Deze digi catalogus is een stuk dynamischer dan de gewone catalogus en dat zal niet per ongeluk zijn. SCX presenteert het digitale systeem echt als een product NAAST de gewone racebaan. In deze catalogus veel aandacht voor de voordelen van een dergelijk systeem. Het is dus mogelijk om met zes auto's op een tweebaans circuit te racen en zelf te bepalen op welke momenten je van baan wisselt.
Naast losse auto's, baanstukken, regelaars, controleunit zijn staan er twee startsets aangekondigd. De grote DTM set bevat drie auto's en de kleinere rally set twee. Handig is het overzicht acheterin dit boekje. Hierin staat opgesomd wat je nodig hebt om van drie naar respectievelijk vier, vijf of zes auto's te gaan.
Of digitaal racen leuk is zal de praktijk moeten uitwijzen, maar deze catalogus laat toch wel zien dat het een heel ander spelletje gaat worden.
CONCLUSIE
Wederom komt SCX met een net boekje. Het productaanbod wordt overzichtelijk gepresenteerd. Keurig drukwerk maar het boekje had iets meer opgeleukt kunnen worden met echte racefoto's of foto's van racebanen in actie. Niet direct een vette aanrader, maar ben je bovengemiddeld fanatiek dan zou ik dit boekje niet op de toonbank achterlaten. Dit mede omdat er toch wel een aantal leuke nieuwtjes staan aangekondigd. De catalogus van het digitale systeem is gewoon een must have voor een iedereen. Of je nu wel of niet op digitaal over gaat dat maakt niet uit. Deze speciale catalogus geeft toch een aardig beeld hoe een dergelijk systeem gaat werken en dat is altijd boeiend, hoe je in de toekomst je hobby ook wilt invullen.
Webtips
SCX
SCX Digital System
Overbeek (importeur)

 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
8 april 2004 - Copyright racebaan.com