HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: CORVETTE DRAGSTER VAN SCX
Een en al provocatie is dit nieuwe Vintage model van SCX. Vlammen op de neus, acht orgelpijpen op het achterdek en achterwielen van een 747. Je zult het prachtig vinden of spuuglelijk, maar wie op een dragstrip met een subtiel autootje verschijnt is op voorhand verloren. De dragstrip is de plaats van het ultieme vertoon van spierballen in de autosport. Dat gebeurt niet alleen met de vele pk's die nodig zijn om de auto in een paar seconden over de strip te jagen. Uiterlijk vertoon hoort als geen ander bij deze sport en is vooral bedoeld om je tegenstander te intimideren. Met veel chroom, opvallende lak en schreeuwerige opdruk kan je de tegenstander al even uit zijn concentratie halen. Een brute manier om de eerste tiende van een seconden te winnen.
PROFIEL
 Merk.........................SCX 
 Auto...........Corvette Stingray
 Uitvoering..............dragster
 Kleur...........blauw/oranje/wit
 Referentienummer...........61180
 Lengte.....................148mm
 Breedte.....................64mm
 Hoogte......................49mm
 Gewicht.....................94gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............18x7
 Bandenmaat achter..........25x11
 Verlichting..................nee
 Magneet......................nee
 Verpakking...........geschenkbox
VINTAGE SERIE
Deze Corvette is een heruitgave van een model dat het Spaanse Scalextric heeft geproduceerd tussen 1975 en 1982. De details zijn dus niet te vergelijken met de moderne slotcars, maar de auto is toch heel netjes afgewerkt. De lak en opdruk is netjes aangebracht en het chromen symfonieorkest op het achterdek zal niemand ontgaan. Leuk zijn verder de tweekleurige velgen en de helm die in de kleur van de auto is gespoten.
De auto zit in een fraaie geschenkbox en bevat een boekje met achtergrondinformatie over de echte Corvette Stingray en het SCX model. Hoewel de link naar dit specifieke model een beetje achterwege blijft is het een leuk boekje. De concurenten van SCX kunnen hier een voorbeeld aan nemen, want dit soort leuke extra's missen we toch vaak. Ook bij dit Vintage model is alles weer keurig verzorgd.
OPEN RX MOTOR
Deze dragster is nagemaakt van het oorspronkelijke Spaanse Scalextric model met referentienummer 4050. Voor deze heruitgave is net als de Sigma van vorig jaar (2002) de open RX motor van stal gehaald. Als je aan de achteras draait valt op hoe soepel deze motor is. Dit komt natuurlijk deels door de minder krachtige magneetwerking in vergelijking met een moderne motor. Toch voelt zo'n "antieke" motor lekker aan en dergelijke motoren hebben nog veel fans. Motoren zoals deze open RX zijn prachtig om te zien en kunstwerkjes op zich. Verder is de techniek van de Corvette erg eenvoudig en deze dikke dragster bevat geen magneet. Ook het schoentje is van het oude type en moet iets worden ingekort als je met de Corvette gaat racen op Scalextric Classic of op SCX banen.
WEINIG GRIP
De Corvette heeft maar weinig grip en de grote wielen kunnen het vermogen van de open RX motor niet omzetten in snelheid. De banden van de Corvette zijn ook en stuk minder stroef dan de super banden van recente SCX modellen zoals de Seat Leon en de Opel Astra. Daarnaast bevat de Corvette geen magneet en dat maakt het toch een erg lastige auto. Heb je de slag echter te pakken, dan is er nog heel behoorlijk met de auto te racen. Natuurlijk niet te vergelijken met moderne slotcars zoals de eerder genoemde Opel. Driften gaat overigens prima met deze Corvette, maar om echt serieus te racen moet je beslist aan het experimenteren met wat lood of een magneetje.
CONCLUSIE
SCX heeft beslist een gewaagde keus gemaakt met deze Corvette dragster. Veilige keuzes voor een andere heruitgave waren er genoeg, zoals de Mercedes C111 of een Renault 5. Juist een dergelijk gewaagd product op de markt zetten siert SCX. Dat neemt niet weg dat de details en de prestaties van een dergelijke model beperkt zijn. De wijze waarop SCX dit soort product op de markt zet verdient echter weer een pluim. De verpakking sluit goed aan bij de auto en het meegeleverd boekje is een dikke plus. Dit soort auto's blijft een kwestie van smaak, maar verzamelaars van Amerikaans spul zullen deze Corvette zeker waarderen. 
Webtips Corvette Dragster:
Fabrikant van de geteste Corvette: SCX
Importeur van SCX: Overbeek
 

"With this one beautiful exeption, there is no such thing as a true American sports car"
(Corvette advertentie 1969)

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
31 juli 2003 - Copyright racebaan.com