HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: DOME JUDD S101 VAN SCX
David tegen Goliath is het gevoel wat je krijgt als je Jan Lammers met zijn Racing for Holland ziet knokken. Dat dwingt veel respect af en niet alleen bij chauvinistische Hollanders. Helaas is de aandacht voor World Sports Cars (WSC) zwaar onder de maat in relatie met het toch wat 
overgewaardeerde Formule I circus. 
Jan Lammers heeft met zijn team een indrukwekkende erelijst bij elkaar geboenderd en meer aandacht in de media zou op z´n plaats zijn. Niet alleen de prestaties, maar ook het sponsorconcept is een opvallende aanpak. Omdat WSC toch wat weinig aandacht in de media krijgt is het lastig om grote sponsors te vinden. Jan heeft dat slim aangepakt en heeft de auto van honderden zwarte en witte blokjes laten voorzien. Iedere sponsor kan één of meerder vakjes huren. Op deze wijze kan je voor een relatief kleine investering meeliften in grote evenementen zoals het WSC kampioenschap en de 24 uurs van Le Mans  De laatste jaren maakt het Racing for Holland team gebruik van een Dome Judd. Met de zwart witte blokjes is deze auto inmiddels een vertrouwde verschijning op de circuits. Dat is SCX niet ontgaan en een slotcar van deze Dome Judd is inmiddels een feit. Dat we deze auto moeten testen is vanzelfsprekend. Naast de goede modelkeuze zijn er echter nog een paar aspecten, waarom een test van deze Dome een boeiend verhaal kan worden.
BODY EN OPDRUK
De body van deze Dome Judd is een stuk lichter dan gebruikelijk. Maar het meest in het oog springt toch de bijzondere opdruk van deze auto.
We hebben ze niet nageteld maar als het goed is zijn het 150 sponsors verdeeld over 250 vakjes. De opdruk behoort tot de absolute top en je vraagt je echt af hoe ze al die vakjes en teksten er zo netjes op hebben gekregen.
CHASSIS
Bij een eerste aanblik lijkt het chassis van de Dome erg op die van de de Audi R8. Motor inline, dubbele verende slepers en verstelbare magneet.
Toch zijn er een aantal zaken anders zoals het subchassis
SUBCHASSIS
Het meest opvallende technische aspect aan deze Dome Judd is het subchassis met hierop de motor en achteras. Het subchassis kan lichtjes kantelen als het in het hoofdchassis is aangebracht. Dit heeft als doel om de body iets te laten overhellen terwijl de beide achterwielen nog netje op de baan blijven. De motor is van een nieuw type en haalt een veel hoger toerental dan de standaard motor van SCX. Erg opvallend zijn overigens de nieuwe lagerbussen die aan de buitenzijde zijn afgerond. Het subchassis is keurig afgewerkt en zit degelijk in elkaar.

Grafiek benchmark SCX motoren

SLEPERS
Zoals gebruikelijk bij SCX zijn de slepers dubbel uitgevoerd en zitten in een verend en centrend schoentje. Nieuw zijn echter deze PRO sleepcontacten die voor een beter elektrisch contact moeten zorgen.
VERLICHTING
Deze Dome Judd is uitgerust met verlichting aan zowel de voor als aan de achterzijde. De "voorlampen" zijn van het XENON type en verlichting zit keurig ingebouwd. Alles wat met de verlichting te maken heeft zit aan de body vast. De bedrading is uitgevoerd met strips die aan de body vastzitten. Twee contactstrips aan de body zorgen voor de stroomvoorziening vanaf het chassis. 
DETAILS
Meest opvallende details aan deze Dome blijven natuurlijk de reclamevlakken. Maar ook ander details zijn aanwezig. Nette cockpit en idem velgen. Natuurlijk de grote spoiler die op dit soort auto's zit en de gesponsorde spiegels. Eigenlijk missen we alleen de remschijven en overbodig blijft het hardnekkige SCX logo, wat dit keer op de passagiersplek is geplaatst. Met een zwarte merker ben je hier echter met een spreekwoordelijke pennenstreek vanaf.......... 
GENUANCEERDE MAGNEET
De magneet staat bij deze Dome zeer subtiel afgesteld en dat betekend dat je wel bij de les moet blijven. Opmerkelijk is dat lastig indraaiende bochten probleemloos worden genomen. Daardoor is de verleiding groot om in de meer onschuldige bochten het gas erop te houden groot. De Dome gooit dan echter resoluut zijn kont naar buiten. Herstellen kan door direct het gas los te laten en langzaam weer je ritme vinden. De acceleratie van deze Dome is prima en de topsnelheid is zelfs erg goed. De remweg is zoals we van SCX gewend zijn subliem. 
De afstelling van de magneet staat zodanig afgesteld, dat een ervaren thuisracers zich niet snel zal vervelen met deze Dome. Voor beginners moet de magneet iets omlaag, zeker als je op een Scalextric Sport of Carrera baan rijdt. Gaat je voorkeur er naar uit om zonder magneet te rijden dan geeft deze Dome zeer veel mogelijkheden. Zonder magneet en nog geen lood is net even te lastig, maar de acceleratie is dan wel zeer spectaculair. Ruimte voor lood is er in deze Dome voldoende en het is dan even een kwestie van experimenteren wat de beste setup is. 
CONCLUSIE
Vanuit Nederlandse optiek is dit het beste racebaanproduct wat er ooit gemaakt is. De modelkeuze is vanuit die optiek helemaal super. Echt helemaal super! Alleen al om die reden is deze Dome verplichte kost voor iedere Nederlandse racebaanhobbyist. Daarnaast biedt de auto zowel voor de beginner als voor de ervaren clubracer enorme mogelijkheden om een zeer competitieve auto op de baan te zetten. En daar hoef je geen Nederlander voor te zijn!
Los van de sentimenten die een dergelijk model bij Nederlanders oproept, zijn er gewoon de feiten: lichte en toch sterke body, prima verlichting, subchassis, nieuwe snelle sterke motor en prachtige opdruk. HULDE SCX!
Profiel:
Dome Judd S101
Racing For Holland/Le Mans 2002
Aandrijving: inline 9x27
Banden: profiel
Magneet: verstelbaar
refnummer: 61160

Webtips:
www.janlammers.com
www.scx.es

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 november 2003 - Copyright racebaan.com