HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: JAGUAR F1 VAN SCX
Direct dat Jaguar zich in het Formule I circus mengde was er een grote vraag naar modellen van deze opvallende bolides. Groen blijft natuurlijk de kleur bij uitstek voor Britse racewagen.
SCX heeft voorzien in deze vraag en de auto is niet alleen erg fraai, maar vooral erg snel. Op onze testbaan is het een van de snelste auto's die we getest hebben. Dit met de kantekening dat deze vergelijking is gebaseerd op: "zo uit de doos".
Deze Jaguar heeft een vrij neutraal rijgedrag maar als je op het randje racet vertoont hij zo nu en dan wat overstuur. Dit laatste eigenlijk alleen in zeer ongelijkmatige bochten. Deze Jaguar is beslist een auto die je bij de les houdt en deze bolide vraagt het uiterste van je concentratie, maar de racelol is op dat moment
ook maximaal. Wie echt goed kan rijden en over een regelbare voeding beschikt moet met deze Jaguar beslist een kwartiertje op 20 volt gaan zitten. Dit is niet zo goed voor de meeste regelaars, maar boven de 16 volt blijkt deze Jaguar gewoon een verschrikkelijk beest te zijn. En zelf bij deze hoge snelheden blijft de remwerking helemaal top!
BASIS PLUS
Veel aan deze nieuwe SCX F1 lijkt op vorige modellen maar er zijn ook een aantal verbeteringen. Vaste waarden zijn de prima opdruk, verstelbare magneet, printplaat "bekabeling", meesturende voorwielen, realistische banden, messing lagers en een verend geleideschoentje. Een andere oud bekende is het SCX logo, wat in het geval van de Jaguar op de camera is afgebeeld. Toch weer jammer dat logo! Deze Jaguar heeft een iets gewijzigd geleideschoentje meegekregen.
De motor in deze Jaguar is iets sneller zonder dat het om een type wijziging gaat. Verder lijkt de coureur meer op een geheel poppetje (in werkelijkheid 3/4) en je kijkt nu de cockpit in. 
De spikkels in de metaliclak hadden iets kleiner mogen zijn maar de opdruk is verder erg goed.
Tot slot is de schroef waarmee de auto in de box zit gemonteerd van een nieuwe type. Kijk even op het plaatje onder de doos hoe je de auto moet verwijderen, want een F1 blijft met al die spoilers een kwetsbaar ding.
Profiel:
Jaguar F1 - Pedro de la Rosa
Aandrijving: inline 9x27
Banden: F1 profiel
Magneet: verstelbaar
refnummer: 61140

Webtips:
www.jaguar-racing.com
www.scx.es

CONCLUSIE
Veel Formule I fans hebben hier al een tijd naar uitgekeken en ze zullen niet teleurgesteld zijn.
De magneet van deze SCX is eenvoudig te verstellen en experimenteer hiermee. Afhankelijk van de baan liggen de geleidestrips dieper of minder diep in de baan en dat geeft enorme verschillen. 
Als we het SCX logo even buiten beschouwing laten, zijn alleen de iets te grote spikkels in de lak het enige punt wat iets beter had gemogen. Wie auto's zoekt die niet alleen mooi zijn, maar vooral knalhard rond gaan, kan deze Jaguar niet in de winkel achterlaten. Deze Jaguar is dan ook een absolute tip voor liefhebbers van snel.............

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
13 september 2003 - Copyright racebaan.com