HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SUPER VERLICHTING OP OPEL VAN SCX
Na Formule I is DTM beslist één van de meest populaire raceklasse. Niet vreemd dat een groot aantal racebaanmerken er dan bovenop zit om modellen voor de huiskamer te maken. Van de grote merken zijn zowel Ninco, Scalextric als SCX erg actief als het om DTM modellen gaat. Belangrijkste aanleiding om de nieuwe SCX DTM beet te pakken is eigenlijk de nieuwe Xenon verlichting. Deze verlichting is al eerder gebruikt in de Fiat Abarth. Deze Fiat zat in een jubileum set die speciaal voor de Spaanse markt gemaakte was. Deze Xenon verlichting zit nu dus ook in de gewone modellen en we waren erg nieuwsgierig hoe een en ander zich in de praktijk zou houden. 
PROFIEL
 Merk.........................SCX 
 Auto..................Opel Astra
 Uitvoering..............Scheider
 Kleur.................zwart/rood
 Referentienummer...........61100
 Lengte.....................148mm
 Breedte.....................61mm
 Hoogte......................42mm
 Gewicht.....................85gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.........18,3x9,8
 Bandenmaat achter.......18,3x9,8
 Verlichting...................ja
 Magneet.......................ja
 Verpakking.........kunststof box
KNAPPE BODY
De body van deze Opel is zeer fraai weergegeven. Op een groot aantal plaatsen zijn luchtsleuven aangebracht. Zowel boven de spatborden als onder de portieren is het open werken van de body erg goed geslaagd. Ook de dubbele achterspoiler met de kleine extra vleugeltjes ziet er prima uit, maar je mag er vanuit gaan dat deze in een heftig gevecht op de baan het niet gaat overleven. De opdruk van deze nieuwe SCX is zeer goed en verder natuurlijk details als spiegels, rollbar en ruitenwisser. Ten opzichten van de concurrenten missen we echter de remschijven. Het SCX logo heb ik op de echte Opel niet op de voorruit gezien, dus weg ermee! De bodem is prachtig vlak en eindigt aan de  voorzijde in een weliswaar realistische, maar beslist scherpe rand. Hierdoor is de auto minder geschikt voor hele kleine kinderhandjes. De totaal aanblik van de auto is erg goed en door het zwart met rood is deze Opel een lekkere agressieve bolide. 
XENON LICHT
Veel bekende techniek aan de binnenzijde van de deze Opel, maar ook groot nieuws. Vertrouwd zijn de motor (inline), de verstelbare magneet en het zelf centrerende schoentje. Met de nieuwe slicks van SCX hadden we al kennis gemaakt (zie test Seat Leon) en dit zijn echt prima bandjes. Geheel nieuw is echter de Xenon verlichting. Deze is op een prima manier in de body verwerkt en zit niet in de weg als je onderhoud aan de auto moet plegen. Hulde en dit is hoe we het graag zien! Daarentegen hadden de asjes beslist wat minder vet mogen zijn en controleer even of de velgen goed vast zitten. Anders even een druppel superlijm!
BOENDEREN MAAR
SCX auto's blijft toch bij uitstek een merk om op de baan te zetten. Toch onstaat door de fragiele achterspoiler bij deze dikke Astra even een kleine aarzeling. Maar na een paar rondjes voorzichtig op het gas is deze twijfel verdwenen en wil je vooral van het racen genieten. Natuurlijk is de magneet werking zoals we bij SCX gewend zijn erg sterk, maar dat geldt de laatste jaren voor de meeste merken. Ik blijf er echter bij dat zonder de magneet de racebaan niet zo populair zou zijn. In dat geval zouden de grootste magneethaters niet over het geweldige aanbod  aan slotcars beschikken! Als je geen magneet wilt gebruiken is deze eenvoudig te verwijderen. Als je met de auto gaat racen zo standaard uit de doos, dan zal je merken dat deze een behoorlijke spanning nodig heeft om tot leven te komen. Natuurlijk is de zware motor en magneet daar debet aan, maar het lijkt of de lampjes ook wel wat stroom lusten. Bij 14 volt (standaard transformator) is deze Opel echter voldoende wakker om flink mee te racen. Het rijgedrag is redelijk neutraal, maar als je in de bocht te vroeg op het gas gaat breekt de Opel flink uit. Uit de baan vliegen gebeurt zelfs bij hoge snelheden heel genuanceerd en de auto gaat nauwelijks aan de rol. De remweg van deze Opel is uitstekend en acceleratie en topsnelheid zijn goed. Door de zeer fraaie verlichting is het bijna een verplichting om met deze Opel uitsluitend in het donker te boenderen. 
CONCLUSIE
Dat onnodige SCX logo op de voorruit moeten ze bij SCX nu toch eens begrijpen dat zoiets niet op een modelauto thuishoort. Jammer want verder is dit model erg goed geslaagd. Concurrent Scalextric gaat weliswaar een stuk verder in de detaillering, maar het niveau van deze SCX Opel is gewoon heel erg goed. Ook op de baan staat deze auto zijn mannetje en staat garant voor veel raceplezier. Daarnaast is de prachtige verlichting (voor en achter) in deze Opel zodanig ingebouwd, dat onderhoud op de auto eenvoudig is uit te voeren. Prima! 
Webtips Opel Astra DTM:
Veel DTM op: www.dtm.de
Opel Motorsport op: www.opel-performance.com
Fabrikant van de geteste Opel: SCX
Importeur van SCX: Overbeek

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
19 mei 2003 - Copyright racebaan.com