HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SERVICETENT EN MONTEURS VAN SCX
SCX is een van de weinige merken die echt stevig investeert in de aankleding van de racebaan. De kartonnen gebouwen van Scalextric kunnen we nauwelijks serieus nemen en daarnaast zijn er nog een paar antieke gebouwen van MRRC beschikbaar. SCX is een merk dat regelmatig een rondje langs de velden (clubs, winkels en webportals als racebaan.com) maakt om te inventariseren waar belangstelling voor is. Zelf zijn wij er absoluut van overtuigd dat er maar een manier is om de racebaan te laten groeien en dat is: meer fun around the track.
Alleen de investering voor scenery is hoog en de omzet relatief laag. Toch heeft SCX gelukkig weer de moed getoond om een aantal toebehoren te ontwikkelen speciaal voor de rallyliefhebber. 
SERVICETENT
Bij het racen op circuits vind het onderhoud en herstel van auto's plaats in de pitstraat. Bij een rally is deze er niet en wordt er gebruik gemaakt van servicetenten. Speciaal voor de liefhebbers van rallysport heeft SCX een dergelijke servicetent gemaakt. De tent bestaat uit een bodemplaat met vier staanders en een tentdak. Dit laatste is echt van en soort vinyl. Verder bevat deze Rally Box een tweetal olievaten en een aantal reclameborden en servicestandaards. Het geheel is keurig afgewerkt maar helaas prijkt op veel plaatsen weer de naam SCX. Deze tent is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en blauw.
MONTEURS
Gelijktijdig met de servicetent brengt SCX een set van rallymonteurs op de markt. Ook deze zijn verkrijgbaar in drie kleuren. De set bestaat uit een tweetal monteurs die werkzaamheden onder de auto uitvoeren en een viertal monteurs die rond de auto bezig zijn. De houding van de figuren is erg natuurlijk en daarom is het jammer dat er SCX op hun overal prijkt en de ogen iets te nadrukkelijk zijn geschilderd. Verder zijn het prachtige figuren.

SFEER
De toebehoren zijn uitermate geschikt om een goede sfeer rond je rallybaan te creëren. De tenten zijn overigens niet alleen geschikt voor rallyliefhebbers. Bij de 24 uurs van Le Mans staan dergelijke tenten met klassieke racers die worden uitgestald. Een drietal van deze tenten achter je pitstraat met daarin een zestal klassieke auto's is beslist een geweldige expositie. Maar als je deze servicetenten en monteurs in het wild plaatst zal je zien dat rally een zeer aantrekkelijke vorm van autosport blijft.
CONCLUSIE
SCX verdient een dikke pluim en een forse vingerwijzing. De dikke pluim is dat ze als een van de weinige merken de moed heeft om dit soort aantrekkelijke poducten te ontwikkelen. De vingerwijzing is dat SCX is te veel kickt (dan zeggen we het netjes) op haar eigen naam en deze te dominant op dit soort toebehoren aanwezig is. De kwaliteit van zowel de servicetent als van de monteurs is echter van een zeer hoog niveau. Dergelijke scenery is niet erg goedkoop, maar de sfeer die je met deze tent en monteurs kan creeren is enorm. Geweldige producten maar jammer dat SCX ze ook gebruikt om aan hun naamsbekendheid te werken.
Webtips
Fabrikant van deze scenery: SCX
Importeur van deze scenery: Overbeek
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 juli 2003 - Copyright racebaan.com