HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SEAT CUPRA GT
Soms zijn dingen heel geod verklaarbaar en soms helemaal niet. Neem nu het laatste nieuwe model van het Spaanse Scalextric (Techni Toys). Het gaat om de Seat Cupra GT en wordt door de Spanjaarden NIET geexporteerd. Natuurlijk doet Seat het erg goed op de Spaanse thuismarkt, maar of er redenen zijn om deze slotcar de rest van de wereld te ontnemen zijn we eens gaan onderzoeken.
V6 ZORGT VOOR 295 KILOMETERS
In 2003 stelde Seat op de grote autosalon in Barcelona voor het eerst deze conceptcar voor aan het grote publiek. Doel was niet zomaar wat imagobuilding. Vaak stellen fabrikanten immers een model voor wat er uiteindelijk nooit komt. Seat had echter serieuze plannen met deze auto en deze moest wel degelijk het circuit op. De eerste versie is met een V6 uitgerust en levert 500pk wat een top oplevert van 295 kilomters per uur. Het Spaanse Scalextric (hier SCX) is hier natuurlijk bovenop gesprongen en heeft er een slotcar van gemaakt. Wie de foto's van de echte Cupra bestudeerd zal moeten toegeven dat de vorm prima geslaagd is. De lak doet echter iets te plastic aan en ook alle details zijn niet altijd even indrukwekkend. Vooral de velgen en het motorblok hadden best iets meer aandacht mogen krijgen. De techniek is redelijk standaard zoals we dat van SCX gewend zijn. Motor in de lengte en aandrijving op de achterwielen. De banden zijn slicks en voelen lekker stroef aan. het geleideschoentje is van het verende en centrerende type. De magneet ligt tussen de motor en de achteras en is eenvoudig te verstellen of verwijderen zonder de auto open te maken.
Helaas is de motor nog een RX42 en niet de nieuwe motor zoals in de Dome is gebruikt.
Sterk punt is echter de prachtige verlicht (voor en achter).
LEKKER RACEN
Zoals we van SCX gewend zijn staat de magneet redelijk sterk afgesteld en dat deze Seat bijna niet uit de bocht gaat is dan geen wonder. We waren dan ook hoogst verbaasd dat toen we de magneet verwijderd hadden de Seat nog steeds niet uit de bocht ging. Het rijdgedrag is opmerkelijk neutraal en zonder magneet rijd de auto echt door de bocht. Het lage zwaartepunt, de breedte en de stroeve banden werken hier prima samen. Dit is beslist een van de best rijdende auto's zonder magneet. Bedenk wel dat de RX42 motor er een is die met iets hogere spanning pas goed tot leven komt. Daarnaast doen dit soort motoren het gewoon beter als ze een half uur rustig hebben ingedraaid. Overigens is met magneet deze Seat een heerlijke auto voor jeugdige en beginnende racers.
CONCLUSIE
Moeten we rauwig zijn dat deze Seat niet in Nederland verkrijgbaar is? Oordeel zelf. Minpunten zijn de lak en de matige details. Modelkeuze en raceplezier scoren echter hoog bij deze Seat. Een vreemde zet van SCX om deze auto niet te exporteren. Met een jubileummodel of een special van een Spaans evenement kunnen we ons zoiets nog voorstellen. In het geval van de Seat is het echter gewoon heel jammer, want het is een erg leuk model en ook nog erg leuk om mee te racen.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
8 augustus 2004 - Copyright racebaan.com