HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: DE VERNIEUWDE AUDI R8C SNETTERTON ROLL-OUT VAN SLOT.IT


De speelgoedbeurs in Nürnberg is weer achter de rug. Links en rechts zijn op internet de meeste nieuwtjes met betrekking tot onze racebaanwereld al te bewonderen. Er staan weer mooie dingen te gebeuren in de toekomst. Er zitten zeker een aantal modellen bij waar we weer aandacht aan gaan besteden. Op de meeste modellen  moeten we helaas nog even wachten.
Toch kunnen we bij deze al een eerste nieuwtje laten zien. Dit dankzij Fred Meijer van Q.U.I.C.K, onder andere importeur van Slot.it. Hij was zo vriendelijk ons een van de eerste productie exemplaren van de vernieuwde Audi RC van Slot.it te doen toekomen, waarvoor onze dank.
Het is geen geheel nieuw model, maar een vernieuwd model van de eerdere Audi R8C van dat merk. De meningen over de zin of onzin hiervan lopen ver uiteen. De verzamelaars en verkopers zijn er niet allemaal even blij mee, alhoewel sommigen vast zullen roepen "maar ik heb de originele uitvoering". Maar aangezien dit model al lang niet meer verkrijgbaar was, althans niet voor "normale" prijzen is er ook een grote groep die wel uiterst blij is met deze nieuwe uitgave. De auto komt straks als het goed is trouwens ook nog uit in de race-uitvoeringen met startnummers 9 en 10 en als white-kit. Maar nu even terug naar deze testversie van de Audi R8C.


 

De auto is zoals het hoort geheel uitgevoerd in matzwart. En die lak ziet er puik uit en is gelukkig niet erg gevoelig voor vingerafdrukken. Voor op de grotere baan misschien een wat lastige kleur, maar in een auto als deze hoor je eigenlijk verlichting in te bouwen. Dan is er ook op een grotere baan prima mee te rijden. De body is op diverse punten aangepast. Dat lijkt op zich niet veel, maar daarvoor moet toch een geheel nieuwe mal worden gemaakt. En dat is toch 1 van de duurste onderdelen voor productie. Op het eerste oog vallen de wijzigingen niet gelijk op. Maar als je beter kijkt zijn dat er toch nog wel een aantal. Allereerst heeft de body in zijn geheel wat scherpere vormen gekregen, met name te zien aan de "gleuf" over het dak. De body valt overigens aan de onderkant deels in 2 sleuven in het chassis. Verder zijn de luchtinlaten in de neus veranderd en zijn de koplampen en de aan de zijkanten doorlopende voorruit geheel vernieuwd. Ook de verlichting achter is aangepast. Tot slot wordt er gebruik gemaakt van fotogeëtste onderdelen voor de tankdop en metalen inleg in de luchtgeleiders aan de zijkant. Al met al oogt de auto op deze manier zeer gedetailleerd. De auto heeft zo een zeer bijzondere en futuristische uitstraling.

    
Nog even wat aandacht voor het interieur. De coureur is nu ook voorzien van benen en voeten Wel zo fijn voor hem. De rijder is met opdruk in meerdere kleuren ook erg mooi en realistisch uitgevoerd en past op deze manier bij de rest van de auto. Ook de cockpit is met de nodige knoppen en een LCD schermpje weer helemaal up to date en maakt het plaatje compleet.
Tijd om eens naar de techniek te gaan kijken. Hoewel die niet wezenlijk is veranderd.
Zoals we hieronder zien zitten er twee sleuven in het chassis waar de body invalt. Verder is goed te zien dat de motor bracket is aangepast aan de huidige standaard van Slot.it. Ook in deze Audi kan desgewenst achteraf een anglewinder subchassis gemonteerd worden. Dat zal met name door de clubscene of fanatieke huistuner gewaardeerd worden. En dan blijkt eens temeer dat Slot.it daar nog altijd hun doelgroep heeft. Binnenkort komt er een nieuwe, extra platte motor beschikbaar. Dat, samen met een off-set opstelling, zorgt voor een relatief beduidend lager zwaartepunt van de auto. Wat weer ietsje voordeel kan bieden in de maximale bochtsnelheid.
En daar blijft het niet bij, er komt ook een lichtgewicht cockpit uit om gewicht te besparen.


     
Kijken we naar het kroonwiel, velgen en slepers vertoont de Audi verder veel overeenkomsten met de McLaren. Waar we overigens binnenkort aandacht aan schenken middels een tuning projectje. Het verschil met het oude chassis zit hem dus met name in de mogelijkheid een anglewinder subchassis te plaatsen en de voorbewerkte plek voor het eventueel plaatsen van een digitale chip voor Scalextric digitaal. We willen als het lukt de auto straks zowel testen in de standaard configuratie, om deze vervolgens te voorzien van anglewinder opstelling en de platte motor.
Dat wil zeggen zo gauw we daarover kunnen beschikken. Dit om eens in beeld te kunnen brengen óf en zo ja hoeveel tijdwinst dat oplevert. Maar daarvoor dus nog even geduld....

CONCLUSIE
Slot.it heeft zoals gezegd menig wenkbrauw doen fronsen toen ze aankondigden deze Audi opnieuw uit te brengen. Natuurlijk zijn er meer fabrikanten die af en toe een eerder model opnieuw uitbrachten, maar niet na relatief zo korte tijd. 
Toch is deze heruitgave in onze ogen een aanwinst. Deze zwarte Snetterton uitvoering maakt beslist indruk, hoewel de wijzigingen in racetrim natuurlijk iets minder in het oog zullen springen. Samen met de de onlangs verschenen Fina McLaren, de AEG Sauber en deze vernieuwde Audi alsmede de voor medio dit jaar beloofde Alfa's, het nieuwe HRS II chassis, nog wat nieuwe technische snufjes en wie weet eind dit jaar toch ook nog de Ferrari F40 zal het voor Slot.it weer een prima jaar worden, daar zijn we niet bang voor.  Webtips

Importeur: Q.U.I.C.K

Fabrikant: Slot.it 


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 februari 2008 - Copyright racebaan.com