HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

REVIEW: DE CHAPARRAL (VERSIE 2E) VAN SLOT.IT

Met dank aan Rob van Altena voor het doorgeven van wat foutjes in het oorspronkelijke tekst!

Deze Chaparral 2E van Slot.it is door wat vertraging niet helemaal vers meer, maar recent en interessant genoeg om er toch nog even aandacht aan te besteden. Ook dit keer leverde Roerslot weer het model voor deze review, waarvoor dank. Dit keer wordt de auto overigens niet op de baan getest. Dit vanwege de grote kans dat de spoiler zou sneuvelen. Dat zou zonde zijn, de auto moet nog een nieuw baasje krijgen tenslotte. Nu we het toch over de spoiler hebben pakken we daar ook maar gelijk de draad op.  Die is bij dit model sinds dag één van zijn verschijning op de racebanen al een punt van discussie. Los van alle technische reglementen, meer nog uit esthetisch oogpunt. Het merendeel van de kijkers vindt het maar een spuuglelijk ding wat het geheel tot een onooglijk model maakt. Ook wij neigen die kant op als je het model voor het eerst ziet. En toch is het de moeite waard eens iets verder te kijken dan die eerste blik.

Zoals vermoedelijk wel bekend heeft Chaparral meerdere uitvoering van dit model op de racewereld losgelaten. De gesloten versie, zeker zonder de grote vleugel, heeft best veel weg van een Lola T70. Wat ons betreft mag die gesloten versie trouwens ook wel eens door Slot.it gemaakt worden voor op onze racebanen, maar goed. Slot.it heeft hoe dan ook zeker verder gekeken. Want als we dit model eens goed bekijken zien we dat Slot.it (dan wel hun modelmakers) er heel veel tijd en energie in hebben gestoken om van deze Chaparral een mooi model te maken. Iets dat uitstekend is gelukt. De detaillering van het model is wel ongeveer het beste wat we tot dusverre op een slotcar hebben mogen aanschouwen. Met name de fotogeëtste roosters, in grote getale aanwezig op dit model, dragen daar een heel grote steen aan bij natuurlijk. Dat niet alleen, ook de overige details zoals het opengewerkte rooster in de voorste wielkasten, de cockpit en bijvoorbeeld de luchthappers aan de zijkant bevestigen dat.

   

 Afijn, zo zijn er nog veel meer details te vinden. Vandaar dat dit artikel ook grotendeels uit foto's bestaat. Zo kun je een goede indruk krijgen van wat er allemaal op en aan de auto te zien en te vinden is.  Wat het uiterlijk betreft laten we het daar dan ook bij. Wel komen we nog even terug op die spoiler. Want al snel bleek dat de vrees voor snelle schade aan de auto bij gebruik op je racebaan nogal ongegrond is. Ten eerste omdat de (show)spoiler op eenvoudige wijze verwijderd kan worden en ten tweede omdat Slot.it ook nu weer een tweede spoiler meelevert, iets afwijkend van model. Deze tweede kan worden gebruikt voor races. Zoals al eerder geopperd, we hebben dit keer niet met het model gereden en hebben er zelf (nog?) geen rijervaring mee opgedaan. We willen het desondanks toch even over de techniek hebben. Met reden, want die wijkt net ietsje af van de oudere serie door Slot.it uitgebrachte Ferrari 312PB en de Alfa 33/3.
De Chaparral heeft ook een sidewinder aandrijving, maar in tegenstelling tot de oudere uitvoeringen van de Ferrari en de Alfa is de Chaparral, net als latere uitvoeringen van de andere twee modellen, voorzien van een zeg maar halve off-set mount, waardoor de grondspeling bij de Chaparral aan de achterkant 0,5 mm lager is dan de andere twee.


Dat lijkt niet zo heel veel, maar het kan op de baan wel degelijk tot iets andere rijeigenschappen leiden. Uit de geluiden die we tot op heden links en rechts over deze Chaparral hebben opgevangen blijkt dit in de praktijk ook het geval te zijn. De Chaparral schijnt, ondanks zijn toch wat lompere uiterlijk en iets hogere gewicht ten opzichte van zijn twee broertjes (of zusjes) net de beter sturende van het drietal te zijn. Dus wie weet is de iets aangepaste techniek wel een bewuste keuze van Slot.it geweest. Met vooropgezet doel de auto gelijkwaardig te laten zijn ten opzichte van de andere twee? Hoe dan ook, deze 2F is een prima keuze als tegenstander voor de 312PB en/of de 33/3. Daar hoef je je dan ook geen zorgen over te maken, men zegt nog sneller.
Áls je je al ergens zorgen over moet maken is óf en zo ja hoelang dit model nog te koop zal zijn in de winkels. Één voordeel is dat het met de classics niet zo'n vaart loopt als met hun overige modellen. Maar wil je er 1 aanschaffen zouden we toch niet al te lang wachten en risico's nemen.

 

Tot slot willen we nog even wijzen op het feit dat dit model inmiddels natuurlijk niet meer uniek is binnen ons hobbywereldje. Al meerdere merken gingen Slot.it voor. En ook Racer heeft dit model in hun programma opgenomen. Die hebben we nog niet met eigen ogen gezien overigens.
Maar eerlijk is eerlijk, na het zien van deze uitvoering van Slot.it moet die van Racer toch wel iets héél moois en speciaals zijn wil die nog de gebruikelijk meerprijs van hun modellen rechtvaardigen.
Want voor die bedragen koop je toch al gauw een complete set van 4 classics van Slot.it!
En met gelijkwaardige techniek aan boord ook nog. En daar kun je heel veel racebaanpret mee beleven zonder bij een crash gelijk hartkloppingen te krijgen en te vrezen voor kostbare schade...
Hoe dan ook, zeker zonder spoiler is dit een waanzinnig stukje racebaan-modelbouw van Slot.it!


        Webtips

        Winkel Roerslot

           Importeur: Q.U.I.C.K
       
      
Fabrikant: Slot.it


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 juni 2010 - Copyright racebaan.com