HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP



SLOT.IT JAGUAR & NIEUWS 2008

Dit artikel vormt een tweeluik. Hierin niet alleen aandacht voor de laatste uitgave van de Slot.it Jaguar, maar ook aandacht voor hun folder "News 2008". Eigenlijk een minicatalogus, want zo ongeveer hun hele gamma komt aan bod. Daarover zo meer. Eerst bespreken we nog even de zojuist uitgeleverde Jaguar XJ9. Een auto die met zijn bedekte achterwielen nog altijd veel herinneringen oproept als je het over Le Mans hebt. En Le Mans vormt tot op de dag van vandaag tenslotte toch min of meer de rode draad voor Slot.it.
In 1988 won Jan Lammers Le Mans met deze Jaguar, maar dan in de meer bekende paars/witte XJ9LM "Silk Cut" uitvoering. Deze "Castrol" uitvoering won dat jaar echter de race van Daytona.

Net zoals de 1/1 Jaguar een racewagen is met een verhaal, is dat met dit schaalmodel ook het geval. Op het dak van de auto staan namelijk de coureurs vernoemd die de 24 uur van Le Mans vol zouden maken met deze auto; De heren Brundel, Niessen en Boesel. Ware het echter niet dat ons aller Jan Lammers ook nog wat in de pap te brokkelen had dat jaar. Maar dat lukt niet met zijn eigen auto. En op het moment dat coureur Boesel niet meer in staat was zijn zitje te gebruiken (men zegt vermoeidheid), nam Jan deze gelegenheid met beide handen aan om diens plek in te nemen. Reden waarom hij toch echt een deel van de race in deze wagen heeft verreden en heeft bijgedragen aan de uiteindelijke overwinning van deze nummer 60.
En geloof het of niet, er is nog correspondentie geweest hierover tussen Nederland en Italië.
Reden waarom er op het laatste moment nog voor is gekozen om de coureur in het schaalmodel te voorzien van een wat ander uiterlijk! Jawel. Het maakt het verhaal heerlijk compleet.
Zoals we dat ook van Slot.it gewend zijn. Hulde voor de initiatiefnemers hierin!


   
De Jaguar is goed beschouwd eigenlijk de auto met de kortste "overhang" aan de achterzijde.
Eigenlijk helemaal geen. Als je de wielkappen voor de achterwielen verwijdert (dat kan tenslotte probleemloos) zie je dat de wielen bijna helemaal achteraan onder de auto zitten. Dat is altijd goed voor de grip op de achterwielen, althans voor een geringere kans op uitbreken van de achterkant. Weliswaar steekt de achterspoiler daar nog een stuk achteruit, maar dat doet ie bij de andere modellen tenslotte ook. En nu we het toch over de achterspoiler hebben. Er wordt bij de auto, naast de gebruikelijke siliconenbandjes, ook standaard nog een tweede spoiler geleverd.
En nog wat meer spulletjes. De Jaguar is als model niet helemaal nieuw. We houden het hier verder bij. Het is gewoon weer een schitterende en kwalitatief prima slotcar uit Italië.


Wel willen we nog wat kwijt over de rijtest met deze auto. Zoals te zien is zijn de foto''s gemaakt op de racebaan. Waar de "Jag" mocht laten zien wat ie waard was. En dat was een complete verrassing moeten we bekennen. In positieve zin dan wel! De auto was vooraf klaargemaakt conform de teststandaard. Zonder magneet, met lood voorin en met Ortmann achterbanden. Na een wat voorzichtige opening ging het gas erop en zakten de rondetijden langzaam maar zeker. Aan het einde van de 25 testrondjes stond er een tijd op de klok van net onder de 10 seconden! En dat terwijl ik met mijn SLot.it Sauber die grens in onze clubcompetitie maar zelden doorbreek! En nee, ik hoor jullie al denken... Voor de beeldvorming; Ik sta momenteel nog bovenaan in het kampioenschap! Weliswaar reed de Jaguar met een half volt meer, maar tests hebben eerder al uitgewezen dat de gereden tijd met de competitieauto's dan niet per definitie sneller wordt. Je moet het tenslotte ook op de baan kunnen brengen en houden. Kortom, deze "Jag" maakt een heel goede kans om in de nabije toekomst de Sauber op te gaan volgen. Die mag dan op de reservebank. Maar eerst nog even kijken of we de Jaguar nóg sneller krijgen. Tot zover de "Jag".

Door met deel II van dit artikel. Het Slot.it boekwerkje met nieuw voor 2008. Hoewel het allemaal niet echt nieuws meer is toch even aandacht hiervoor. De kaft spreekt boekdelen. De bekende kleur oranje en het logo herkent iedere liefhebber al van verre. Voeg daar de zin Slotcars en accessoires in schaal 1/32 aan toe en het verhaal wordt al aardig compleet. En Nieuws 2008 maakt mensen vanzelf nieuwsgierig. Geen idee trouwens of deze folder ook ooit een verzamelaarobject wordt..?!!
We zullen er zuinig op zijn, je weet maar nooit.
Tijd om een klein boekje open te doen over Slot.it 2008. Voor zover ze hun beloftes waar kunnen gaan maken dan wel... 

Voor in de folder aandacht voor de Audi R8C Snetterton. Die we hier al besproken hebben.
We hopen dat de (onder andere) voor deze auto ontwikkelde platte motor en bijbehorend subframe binnenkort leverbaar zijn. Dat moet toch te merken zijn. Slot.it zelf drukt het trouwens passend uit in de folder; de auto is anglewinder Flat-6 compatible. Kijk, dat klinkt tenminste..! Tzt willen we wel eens uitproberen óf en zo ja hoevéél winst dat oplevert op de racebaan.  Een lager zwaartepunt, een andere motor en ook nog in anglewinder opstelling. Maar daarvoor nog even geduld. Met ons zullen daar vast nog meer liefhebbers op zitten te wachten. Nog even geduld alstublieft. 
Voor wie het nog niet wist; Er komen in ieder geval drie versies van deze Flat-6 motor. Allereerst de Flat-6 20K. Die draait op 12 volt 20,500 toeren bij 200g*cm en heeft 10 gram magneetkracht. Dan volgt de Flat-6R 23 K. Die draait 23.000 toeren bij 250 cm*cm met 22 gram magneetkracht. Tot slot komt er nog een 23 K versie, met dezelfde prestaties. Maar deze heeft maar 6 gram magneetkracht.
De Flat-6 versie zou vergelijkbaar en competitief zijn met de bestaande V12/3 en boxer motoren. De Flat-6R motoren zijn volgens opgave echter voorzien van een speciaal ontwikkelde magneet. Die moet zorgen voor meer trekkracht en betere remwerking van deze plattere motoren.
Dan eigenlijk het eerste echte nieuws.
De Alfa Romeo 33/3 wordt, na de Ferrari 312PB, de tweede klassieke racewagen van Slot.it. Hoewel nog niet bekend hopen we toch dat deze Alfa zo rondom de zomervakantie eindelijk op de markt komt. Al is het maar in Zuid-Europa, kun je er misschien al eentje scoren in je vakantie. Dat zou toch mooi zijn niet dan?!
We hebben het al eerder verkondigd, de Ferrari 312PB van Slot.it is een heerlijke slotcar om je rondjes mee te draaien. We zeiden het al eerder in dit artikel; Gezien de korte "overhang" van de Alfa 33 zal deze het zeker minstens zo goed gaan doen op de racebaan denken we zo!
Hoe dan ook, hier komt de Alfa zeker in de kist!!
Op zaterdag 17 mei strijkt het FIA 1/32 GT Kampioenshap neer bij RBC Slotmanege. In dat kampioenschap maakt men gebruik van het HRS chassis en Slot.it onderdelen. Binnenkort verschijnt de nieuwe versie, het HRS2 system! Een heel andere opbouw van het chassis, meer instel mogelijkheden, langer en daardoor te gebruiken bij meer modellen als het eerste type. En men kan kiezen welke soort aandrijving je wilt gebruiken. Wedden dat de reglementen volgend jaar worden aangepast...?
Tot slot aandacht voor nog een nieuwe slotcar.
De Ferrari F40 LM (jawel, Le Mans). We zijn eigenlijk overtuigd dat dit een super(slot)car gaat worden. Zowel wat rijden als wat verkoop- cijfers betreft. Al zal het nog even duren vrezen we. Fly zal vast eerder zijn. We zullen zien.... 




Webtips



Fabrikant Slot.it

Website Le Mans Models

 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
30 april 2008 - Copyright racebaan.com