HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PORSCHE 956C VAN SLOT IT
Het heeft iets langer geduurd dan ze bij Slot It gewenst hadden, maar gelukkig is het nieuwe model ruim voor de feestdagen beschikbaar. Ze maakte het bij Slot It niet zo bont als Fly met de GT40, maar moeten toch een beetje opletten met vooraankondigingen. De modelkeuze van de opvolger van de Audi R8C is natuurlijk helemaal super. De Porsche 956 (en de 962 die de zelfde basis heeft) is immers een van de meest succesvolle en geliefde endurance auto's. Jaren heeft Porsche met deze auto's het lange-afstand-racen gedomineerd. In het verleden (het lijkt al weer zo lang terug) heeft Scalextric van de 962 een groot aantal modellen gehad. Deze modellen zagen er (zeker voor die tijd) heel aardig uit, maar kunnen niet meer mee als het gaat om competitief racen. Slot IT heeft competitie juist heel hoog in het vaandel staan. We zijn dus niet alleen benieuwd naar het uiterlijk van dit model, maar zeker ook hoe de auto zich op de baan zal gedragen.
FANTASTISCHE VELGEN
Het doosje waar de Porsche in verpakt zit is een transparante box met daaromheen een kartonnen huls. Veel groter had de Porsche niet moeten zijn en het lijkt ook een bevrijding als de auto uit de doos is. Met een systeem alla Ninco zit de auto op de plint en dit is toch een van de prettigste bevestigingen. De Porsche hoort echter niet in een doosje en straalt maar één ding uit: racen, racen en nog eens racen. Met het risico dat we de auto voor de foto's al van de nodige schade voorzien toch eerst maar wat visuele beoordelingen. Lak en opdruk horen tot de top en bij Slot It leren ze erg snel! De lampunits aan de voorzijde zijn erg goed geslaagd zo ook de warmtewisselaars naast de cockpit. Een keurige cockpit overigens met het verplichte bijrijdersstoeltjes dat zelfs van gordels is voorzien. Andere details zijn ruitenwisser, spiegels en trekhaken. Natuurlijk de talrijke luchtgaten die nodig waren om de motor te koelen en om de 956 op de weg te houden. Fraaiste details aan deze Porsche zijn toch de velgen. Op de velgen zitten banden met opdruk en de wielen zien er in totaliteit fantastisch uit.
WIT SCHOENTJE
Technisch zit deze nieuwe Slot It ook weer keurig in elkaar. Uiteraard de bekende motoradapter die met een upgradeset eventueel verend is te maken. Een genuanceerde magneet direct voor de motor en prima (voorbeeld!) kabeltjes voor de stroomvoorziening. De vooras stond in het test exemplaar iets te stroef afgesteld, maar de voorwielen een fractie van een millimeter opschuiven lost dit probleem snel op. Eventueel kan je ook een tiende millimeter van de nokjes halen die de vooras omhoog drukken. Niet meer een streepje is genoeg! Opmerkelijk is het witte geleideschoentje wat Slot It in deze Porsche gebruikt. Alleen onze ervaring is dat dit soort schoentjes niet door alle tijdwaarnemingen worden "gezien". Je hebt hier natuurlijk alleen last van bij systemen waar de de lichtsluis IN het slot zit. Natuurlijk bevat deze Slot It weer een keurige achteras. Let wel op als je de velgen van de assen wilt verwijderen. De voorwielen kan je wel zo van de as aftrekken, maar de achterwielen zitten met een inbusboutje vast.
UITDAGEND
Wat direct opvalt is dat deze Porsche een flink stuk minder rauw klinkt dan de Audi. Deze nieuwe Slot IT is ook een stuk sneller dan zijn voorganger, maar moet wel degelijk als een endurance geracet worden. Gooien en smijten (zoals in een sprint) zorgt voor veel oponthoud. De kont van de Porsche breekt vrij eenvoudig uit. Dit zeker op wat gladdere banen zoals Scalextric Sport en Carrera. De banden mogen dan iets meer grip hebben, maar als je de auto iets beter kent kan je zeer spectaculaire rondentijden neerzetten. Probeer te voorkomen dat de auto in een drift raakt, want uitbreken is meestal het gevolg. Voor de bocht het gas terug maar niet remmen. Hou in de bochten een heel klein beetje het gas erop en na de bocht niet te agressief accelereren, is de tactiek die je bij deze auto moet volgen. Zelfs na een uur blijf je dan je rondentijden verbeteren en de auto blijft zeer boeiend om mee te racen.
CONCLUSIE
De modelkeuze van deze nieuwe Slot It is helemaal top. Niet alleen de modelkeuze is goed, maar ook de afwerking en de technische set-up. Tandwielen en assen van Slot It blijven natuurlijk helemaal top. Het schoentje is een misser en we gaan er vanuit dat Slot IT dat in een volgend model gaat oplossen. Beginners die tot nu toe alleen met auto's van SCX, Ninco of Scalextric hebben gereden, zullen even aan deze Porsche moeten wennen. Maar ook zij zullen na een aantal rondjes ervaren dat deze Porsche 956C een zeer boeiende racemachine is. Daarnaast ziet hij er ook nog eens fantastisch uit! In totaliteit is deze Porsche dan ook beslist een tip voor pakjesavond of voor onder de kerstboom.
 Profiel:
Porsche 956C
Le Mans 1983
Aandrijving: inline
Banden: slicks
Magneet: ja
refnummer: SICA02a

Webtips
Importeur: O.U.I.C.K
Fabrikant: Slot.it

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 december 2003 - Copyright racebaan.com