HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: JUISTE SPIRIT BIJ BANANA JOE LOLA
In het afgelopen jaar zijn er tientallen spelers op de racebaanmarkt bijgekomen. Een jaar of tien geleden was het Carrera, Scalextric en SCX en dat was het dan een beetje. Merken als Ninco en Fly stapten aan het begin van de heropleving van de racebaan op de trein en hebben zelfs een belangrijke bijdrage geleverd aan deze heropleving. Een merk als Fly heeft beslist een nieuwe standaard gezet als het gaat om detaillering. Fly heeft ook beslist als katalysator gewerkt op een aantal andere merken zoals Scalextric. Wat we echter vijf jaar terug nog erg mooi vonden, is nu maar matig en de kwaliteit van Fly is inmiddels allang niet meer uniek en onhaalbaar. Dit inzicht zorgt ervoor dat andere nieuwe partijen wel een kansje willen wagen op de dynamische racebaanmarkt. Een van die nieuwe partijen is het Spaanse Spirit en ze wagen een kansje met de Lola B2K/10.
PROFIEL
 Merk......................Spirit 
 Auto.................Lola B2K/10
 Uitvoering.....Elkhart Lake 2000
 Kleur......................zwart
 Referentienummer............S101
 Lengte.....................149mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................40mm
 Gewicht.....................83gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor............20x10
 Bandenmaat achter..........21x12
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
LOLA EMBLEEM
De Lola zit verpakt in een prachtige box, die we onder andere kennen van Proteus. Zwart is niet de favoriete kleur onder de slotracers, maar deze Lola ziet er wel prachtig uit. Slechts één spikje op de lak en alleen Scalextric doet het beter op dit gebied. Over de prestaties van Spirit op het gebied van opdruk valt nog weinig te zeggen, want deze Lola bevat nauwelijks sponsoring. Het Lola embleem had echter wel iets scherper gemogen, maar de rest van de opdruk is prima in orde. De auto bevat details waar je tien jaar geleden nog van ging kwijlen en vijf jaar geleden minimaal nog een applausje voor gaf. We zijn het laatste jaar stevig verwend en het valt niet mee om iets uit de fabriek te laten rollen waar nog zeer enthousiast op gereageerd wordt.
Toch bevat deze Lola alle details die je redelijkerwijs mag verwachten.
SCHOKBREKERS
Naast de fraaie lak heeft deze Lola alle details aan boord. De spiegels en achterspoiler zijn zeer fijn weergegeven en dus ook kwetsbaar. De cockpit bevat een complete piloot, dashboard en brandblusser. De velgen hadden een likje verf op de moeren mogen hebben, maar zien er verder prima uit en bevatten remschijven en profielbanden (heel fijn). De karakteristieke koplampen zijn erg goed weergegeven en de uitlaten kunnen ook niet aan je aandacht ontsnappen. De auto is eenvoudig te demonteren door vier schroeven te verwijderen. De bodemplaat is erg fraai en heel mooi vlak. De motor ligt in de lengte en tussen de motor en de achteras ligt een krachtige magneet. Op de plaats van de motor zijn koelsleuven in de bodemplaat aangebracht en buiten de vooras is de configuratie simpel en dat zien we graag! De vooras is van een paar verstelbare dempers voorzien en we zijn benieuwd hoelang Spirit hier mee doorgaat. Met de rijtest hebben we geen verschil kunnen ontdenken en dan heb ik zoiets van: laat het maar weg, dan kan het ook niet kapot. 
ROCK ´N ROLL
Bij Lola heb ik nog stees de associatie met de hit van de Kinks. Wie echter met deze first born van Spirit heeft geracet, zal merken dat de associatie verder gaat! Deze auto is rock ´n roll!!!!!!!!!!!! Dit is een auto die moet je als een echte endurance rijden op 99% van wat mogelijk is en Born To Be Wild flink hard uit de stereo. Maar niet alleen de stereo moet flink worden opengedraaid. Deze Lola wordt pas echt goed wakker als er een volt of 15 op de baan staat. Maar dan is het ook een prima auto om mee te racen. De auto is eerder wat ondeugend dan onrustig en scherpe binnenbochten slaat hij liever over. Gaat de Lola in zo'n bocht uit de baan dan blijft het schoentje ook in de uiterste stand staan en dat is onder gewone raceomstandigheden ook het enige ongemak.
CONCLUSIE
Met dit eerste model maakt Spirit geen slechte modelkeuze. Zwart blijft echter een onhandige kleur en veel slotracers hebben liever iets wat meer opvalt. Zowel de detailering als de technische afwerking is beslist goed tot zeer goed. De schokbrekers mogen achterwege blijven en het schoentje moet in een volgend model niet in de uiterste stand blijven hangen, na het verlaten van de baan in een scherpe bocht. Maar verder is deze Lola beslist een fraai eerste model van Spirit en wie de knop flink opdraait: dan is deze Lola pure Rock 'n Roll........ 
Webtips Lola:
De echte Lola op www.lolacars.com
Fabrikant van deze slotcar: Spirit
Importeur voor Nederland: Q.U.I.C.K.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
16 december 2002 - Copyright racebaan.com