HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: LOLA B98/10 VAN TEAM SLOT
Team Slot hangt er in het Spaanse racebaangebeuren een beetje tussenin. Aan de ene kant zijn er de grote merken zoals SCX, Ninco en Fly en aan de andere kanten merken zoals GOM, Slot Classic en Mini Replica. Team Slot is door de jaren toch boven het niveau van deze cottage industrie uitgegroeid. Toch heeft Team Slot nog steeds de flair van een kleine fabrikant en heeft dit deels aan hun productaanbod te danken. Grote fabrikanten hebben modellen zoals de Lancia Delta, Simca 1000, de klassieke Capri en de Alfa Guilia GTA volledig genegeerd. Team Slot heeft echter heel wat hobbyisten gelukkig gemaakt door deze modellen juist wel uit te brengen. Team Slot vaart wat dat betreft toch haar eigen koers en niet zelden zonder succes. De Saleen van Team Slot doet beslist niet onder voor het exemplaar van Fly. Strikt genomen doet de Team Slot versie het beter op de baan en ook de body is beter van vorm. Bij de Saleen was Team Slot veel eerder dan Fly. Met deze Lola B98/10 volgt Team Slot dan weer hun Madrileense concurrent en een mooi moment om de stand van zaken rond Team Slot eens op te nemen.
PROFIEL
 Merk...................Team Slot
 Auto.................Lola B98/10
 Uitvoering..............Motorola 
 Kleur......................zwart
 Referentienummer...........11402
 Lengte.....................145mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................37mm
 Gewicht.....................89gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging...............10x24
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor............19x10
 Bandenmaat achter..........21x11
 Verlichting..................nee
 Magneet.......................ja
 Verpakking.........kunststof box
PRIMA LAK, MATIGE COCKPIT
In het verleden was de lak van Team Slot vaak matig en kon je goed zien dat de auto's in een achteraf kamertje waren gemaakt. Wie al een paar jaar geen Team Slot auto in zijn handen heeft gehad, zal toch even raar opkijken als hij deze Lola van het Franse Dams team in zijn handen krijgt. De lak en opdruk behoort gewoon tot de top. Bij een verder visuele inspectie vallen ook maar een paar minpunten op. De cockpit is van het ondiepe model en daar had best iets meer van gemaakt kunnen worden. Verder sluit de bodemplaat en de koplampunits niet naadloos aan op de body. Maar verder ziet deze Lola van Team Slot er keurig uit en menigeen zal beslist andere merknamen noemen als ze de auto zonder doos in hun handen krijgen. Een prima job! Dus we zijn extra nieuwsgierig wat Team Slot voor techniek in deze Lola heeft geplaatst. 
EIGEN WEG
Ook in de techniek gaat Team Slot haar eigen weg. De basisopzet van deze Lola is eenvoudig en lijkt veel op die van andere merken. Een vlakke bodemplaat, motor in de lengte en een magneet direct voor de achteras zijn bijna standaards. Toch zijn er een paar opmerkelijke zaken. Sinds kort gebruik Team Slot een compacte Mabuchi motor en deze heeft als typeaanduiding TS6 meegekregen. Verder bestaat de magneet feitelijk uit twee kleine ronde magneetjes die boven de geleidestrips van de baan zijn gepositioneerd. Opmerkelijk is ook de tandwielverhouding van 10x24, want doorgaans wordt 9x27 gebruikt. Het geleideschoentje is van het verende type en ook daar heeft Team Slot een eigen oplossing voor bedacht. Het schoentje zit in een bus die verend in het chassis is geplaatst. De banden bevatten profiel in de lengte. De achterbanden mogen even iets worden afgeschuurd, omdat de randen iets te bol staan. Technisch zit het echter allemaal keurig in elkaar, dus racen maar.

LANG SCHOENTJE
Bij 11 volt is de Lola van Team Slot al springlevend en dat is een enorm verschil met de Team Slot modellen waar nog de oude open motor in zit. Deze TS6 motor zorgt dat de Lola en zeer snelle auto is met prima acceleratie en remweg. Meer dan 12 volt heeft deze Lola ook echt niet nodig en een hoger voltage is alleen voor de experts. Het geleideschoentje van deze Lola is iets aan de lange kant waardoor de Lola bij lage snelheden even stottert als je door een scherpe binnenbocht gaat. Even een millimeter aan de achterzijde wegsnijden en het probleem is verholpen. Overigens lost het probleem zich in een paar honderd rondje ook op want het is maar net een fractie van een millimeter dat in de weg zit. Het weggedrag is verder neutraal maar het is vooral oppassen met op het gas gaan als jeaccelereert vanuit een flauwe bocht. De Lola kan dan even het vermogen niet kwijt en tol om zijn as. heb je eenmaal door wanneer je op het gas kan, dan kan je met deze Lola spectaculaire rondentijden rijden.
CONCLUSIE
De modelkeuze is wellicht niet de meest orginele, maar met het enorme aanbod op dit moment haast niet te vermijden. Daarnaast heeft Team Slot al jaren laten zien juist ten aanzien van de modelkeuze heel wat meer in hun mars te hebben dan de grote merken. Naast de matige cockpit ziet de auto er prima uit. De techniek is in orde en deze Lola is een heerlijke snelle auto. Met deze Lola neemt Team Slot dan ook definitief afscheid van het cottage imago. Hiermee is de auto ook een aanrader voor andere dan echte Team Slot fans. Dat laatste roept dan wel verplichtingen op voor een volgende model!
Meer Lola's op deze site:
Test: Lola B2K/10 van Spirit
Test: Lola T260 van Vanquish MG
Test: MG Lola van Scalextric
Le Mans 1970: Lola T70 van Fly

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 juli 2003 - Copyright racebaan.com