HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TESTRESULTATEN


Op deze pagina vind je voortaan de testresultaten van enkele modellen die op deze website besproken worden. Niet alle modellen worden uitvoerig getest omdat we gebruik maken van achterbandjes van Ortmann, En die hebben we helaas niet voor alle modellen op voorraad.
De afgebeelde modellen die nog niet gevuld zijn komen voor en na alsnog aan de beurt.
Resultaten van toekomstig modellen worden zoveel mogelijk tegelijk met het artikel geplaatst.

Om een goed onderling vergelijk te krijgen van de prestaties houden we de voorwaarden gelijk. We testen voornamelijk op de 35,5 meter lange, 6-sporige Carrera clubbaan van RBC Slotmanege, waar wij ook deel van uitmaken. De baanspanning staat daarvoor op 12,5 volt.
De auto's worden standaard uit de doos gebruikt, zonder magneet, met 10 gram lood voorin.
Dit om te kunnen beoordelen waar de auto's zonder magneet technisch toe in staat zijn.
Er wordt gebruik gemaakt van een Parma Plus regelaar met een weerstand van 25 ohm.
Is er op afwijkende wijze getest dan staat dit bij de resultaten!

De layout van deze pagina is bewust gelijk gehouden aan de overzichtspagina van de testbank. Zo kun je de testresultaten makkelijk terugvinden. Door op de titel of foto te klikken kun je aansluitend het volledige verslag van dat model nog even doorlezen als je wilt.
Verzoekjes voor een test van een bepaalde auto mogen natuurlijk altijd via de mail.
Als die auto nog beschikbaar is en we hebben passende bandjes voegen we die hier dan toe.

Riley van Flyers - De "goedkope" Riley van Flyers blijkt met name een slotcar voor de thuisrijders onder ons. Met een tijd van 10,972 seconden niet erg snel, maar wel goed handelbaar.
Riley MkXX van Racer - De Riley blijkt, met een snelste tijd van 9,268 seconden, zonder verdere tuning  bijna een tiende sneller dan de voor onze competitie getunde Porsche 956 van Slot.it!!
Slot.it Ferrari F40 - De F40 van Slot.it mocht het opnemen tegen de F40 racing van Fly. De Slot.it zette de snelste tijd op de klok, 9,678. Een tiende sneller dan Fly, maar wel lastiger. 
Ford MK IV van NSR - Redelijk fors van formaat, maar met een gewicht van 71 gram desondanks een lichtgewicht. De breedte en een laag zwaartepunt zorgen voor snelste tijd van 10,050 sec
Porsche 935 van Racer - Weliswaar zwaar, maar wel voorzien van Slot.it techniek. Dat "betaald"zich terug op de baan. Met wat goede wil kwamen we tot een snelste tijd van 9.897 sec. !! 
Alfa 33 van Slot.it - De tweede classic van Slot.it liet lang op zich wachten. Eindelijk een maatje voor de prima Ferrari 312 PB.
Hij was ietsje lastiger op de baan met een tijd van 10,234 sec. 
Porsche 935/78 van Carrera - Het bleek toch aangenaam rijden met deze zwaargewicht. Een vrij aardige wegligging en meer snelheid dan verwacht. We kwamen zelfs tot een 10,689. 
Renault Clio van NSR - Het tweede model van NSR is wat meer "op schaal". Een totaal andere auto als de eerdere Mosler? Nee dus! We kwamen met magneet op 8,759 ! En zonder op 10,389.
Ferrari F430 van BBR/MB Slot - Deze Ferrari bleek net als zijn 1/1 broertje geen auto om zo even mee weg te rijden. Heel veel koppel, snelheid en remkracht! Tijd na wat gewenning 9,918 sec
Ferrari F40 van Fly - Weer een Ferrari in het programma van Fly. De F40 bleek een aangenaam "sturende" slotcar met veel potentie. Standaard kwamen we tot een tijd van 10,489 sec
Le Mans winners set van Avant Slot - De 1e van de 3 heeft zijn rondjes gedraaid. De technisch eenvoudigste Audi. Tot op heden standaard de snelste auto met tijd van 9,725 sec!
Jaguar XJR12 van Slot.it - Deze Jaguar is er één met een Nederlands tintje. Nog altijd een bijzondere verschijning. En hij bleek verrassend snel te zijn met een tijd van 9,989 sec.
Pagani Zonda van MB Slot - De Zonda is een technisch hoogwaardige slotcar. Maar niet zonder meer geschikt voor thuisbaan of beginner. Een raspaard zeg maar. Tijd 10.276 sec.
Courage van Hobby Slot - De Courage bleek een verrassend goed eerste model. Technisch prima in orde. Kwam zoals getest achter helaas wat grip te kort. Tijd op de baan 10.462 sec.
De Zytec van SLOTER - Geen sprinter en weinig remvermogen. Helaas iets mindere tandwielen. Moet je echt mee "leren" rijden. Standaard 10.595. Met tuning onderdelen een tijd van 10.287 .
Audi R8 PRO Competition van SCX - De uitdrukking "Pro" dekt de lading. Niet te vergelijken met de standaard SCX auto's. Fijne rijeigenschappen en veel instelmogelijkheden. Tijd 10.320 sec.
Slot.it Ferrari 312PB (kit) - Verreweg de fijnste kit om te bouwen. Hoogwaardige onderdelen. Niet de snelste maar wel zeer aangenaam om mee te rijden. Tijd op de baan 10.222 sec.
Peugeot 908 en Audi R10 van SCXTwee zeer aan elkaar gewaagde auto's. Met de nieuwe 42B motoren ook een merkbaar stuk sneller in gebruik dan vroegere LMP's. Beide ong. 11.123 sec
MOSLER MT900R VAN NSR -  De Mosler van Ninco is nog altijd één van hun best sturende auto's. Zonder magneet  op Carrera een lekkere slotcar om te rijden. Tijd was een nette 10,334 sec.
MERCEDES SAUBER C9 - Met deze auto zijn al de nodige rondjes afgelegd op de clubbaan. Het blijven heerlijk "sturende" slotcars. De snelste tijd zonder aanpassingen was 10,279 sec.

ARCHIEF
Een overzicht van alle in het verleden besproken producten vind je in de sitemap

Home | Racebaanpraatje | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 februari 2009  - Copyright racebaan.com