HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
RACEBAANBLUES
Wat hebben racebanen en muziek nu met elkaar te maken? Strikt genomen helemaal niks! Maar wie oude racebaanmodellen verzamelt, zal ook wel eens met enige weemoed terug denken aan: Van Morrison, The Kinks, The Who, The 5th Dimension, Cream, Thunderclap Newman, The Stones en Creedence Clearwater Revival. Voel je de kleine warme Scalextric regelaar nog in je handen? Hoor je de klanken al van: Tuesday Afternoon, Kentucky Woman, See Emily Play, MacArthur Park, Eloise en het voor de racebaan zo bruikbare: Born to Be Wild..............

DE CD
Veel oud Vinyl is er niet meer en veel van dit zwarte goud is net al veel oude slotcars op de vuilnisbelt beland. Ik begrijp dat menigeen nu zijn maag voelt samentrekken, maar zo is het natuurlijk wel. We leven nu echter in een nieuw tijdperk met nieuwe trends en nieuwe charmes. Een van die charmes is de CD. Grappig is dat er een aantal muziek-CD's zijn die ook nog eens alles met racebanen hebben te maken.

THE EXICINTG SOUNDS OF 
MODEL ROAD RACING
Een prachtig titel voor een CD en daar houd alle lofzang dan ook mee op. Zelfs met diverse uiteenlopende muziekliefhebbers waren we niet in staat deze CD in te delen in een categorie. Het is iets van Rock, maar welke vorm laat zich heel erg slecht benoemen. Opmerkelijke rock zullen we maar zeggen.
Het hoesje is echter prachtig en wat te denken van songs zoals: Slotter On 10th Avenue, Crossover Tragedy, A Slot Car Named Desire en Final Lap. The mooiste titel is echter: Rheostat Rock. Geweldig om als racebaanfan zo'n CD als presentje te krijgen, maar muziekliefhebbers zullen zeggen: "Doe mij voortaan maar een bon!" 
INDIE TOP 20
De titel van de eerste song blijkt een uitstekende kwalifiatie voor deze CD te zijn: Trash...... 
Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde smaak, maar een scala aan bandjes op deze CD proberen de Who uit hun MY GENERATION periode te imiteren. Dat was een geweldige racebaanperiode, maar klakkeloos bandjes na doen uit die jaren is nog geen sleutel tot succes. Ook zit er hier en daar op deze CD een zeer matige imitatie van Tom Petty, en ook dat had beter achterwegen kunnen blijven. Dat heeft overigens niks te maken met of je Tom Petty wel of niet goed vindt!
Wel leuk aan deze CD is het hoesje met Scalextric autotootjes en baanstukken. Ook de opdruk van het CD plaatje met een Scalextric wiel is erg grappig. 
IS ER MEER????
Als je met een onderwerp als dit bezig bent, dan rijst natuurlijk de vraag: IS ER MEER?
In de jaren 60 heeft er wel eens een racebaan op een LP hoes gestaan, maar we leven nu in een modern tijdperk. We zijn vooral benieuwd welke muziek-CD's er zijn gemaakt, die op de een of andere manier iets te maken hebben met de racebaan. Dat kan de titel van een song zijn, de naam van een band, een foto op het hoesje of een bepaalde songtekst.
Heb je een tip op dit gebied? Laat het ons weten en stuur gerust een mailtje.

Meer racebaan-hebbedingetjes.....

Titel Artiest Jaar Uitgever Racebaanrelatie
The Go Sound of the Slots Revels 1995 Sundazed Volledige thema CD
Heruitgave an de LP uit 1965
Indie Top 20 - vol 23 Diversen 1996 Beechwood Opdruk hoes en CD
The Exciting Sounds of 
Model Road Racing
The Phantom Surfers 1997 Lookout Thema CD
Of Someday Shambles Jebediah 2000 Track 9: Slot Car Racing
Slot Car Slut Kaleidoscope 2000 CD single met wel heel 
treffende titel

Home | Racebaanpraatje | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
10 april 2003 - Copyright racebaan.com