HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
SPANISH CONNECTION - MOOIE FOLDERS EN BOEKJES
In geen ander land is de racebaan zo populair als in Spanje. Een enorme hoeveelheid clubs, speciale winkels en fabrikanten vechten om de aandacht van de consument. Natuurlijk in toenemende mate via het internet (zie links), maar het oude vertrouwde papier blijft een krachtig middel om consumenten te behagen. Dus een enorm aanbod van folders, tijdschriften, catalogi en clubbladen.

Opmerking: strikt genomen worden er op Trinidad en Tobago meer racebaan startsets per hoofd van de bevolking verkocht dan in Spanje. Spanje heeft echter als geen ander land een echte racebaancultuur met zeer veel partijen (fabrikanten, clubs, winkels en uitgeverijen) die actief zijn.


FOLDERS - CATALOGI
Vaak zijn folders gratis, maar soms (bv van Fly) moet je voor een catalogus al een serieus bedrag betalen. Op zich vreemd dat je geld uit moet geven om te kunnen zien, waar je geld aan uit kan geven. Toch is het aanbod van folders en catalogi van de Spaanse fabrikanten erg fraai. Ninco een SCX maken doorgaans een zeer degelijk en informatieve catalogus en het nodige strooimateriaal (kleine folders). Merken zoals Spirit, Vanquish MG en Fly willen met de uitstraling van hun folders duidelijk laten zien, dat afwerking en gevoel voor detail hoog in het vaandel staan. 

NIET SPAANS
Als andere dan Spaanse fabrikanten zich tussen al dit geweld willen nestellen, dan zullen ze dus ook extra hun best moeten doen. Het Engelse Scalextric (Hornby) wordt vanwege de naam (Techni Toys gebruikt in Spanje al de naam Scalextric) in Spanje verkocht onder de naam Superslot. Regelmatig duiken er erg leuke folders op. Het unieke aan deze folders is, dat ze alleen in de Spaanse taal zijn gemaakt! Soms verwarrend, maar ook erg boeiend!
Superslot folder: La Diferencia
Nummer 4 van Guia Slot Racing TIJDSCHRIFTEN 
Het aanbod aan tijdschriften in de kiosk in een bepaald land is best een aardige afspiegeling hoe populair een hobby in het betreffende land is. Het aanbod aan tijdschriften in Spanje dat aandacht besteed aan de racebaan is groot. In Spanje zijn zelfs een aantal tijdschriften beschikbaar die zich uitsluitend met racebanen bezig houden. Mas Slot is een erg fraai tijdschrift dat in haar testen een auto werkelijk geheel ontleed. Mas Slot is een vrij jong tijdschrift en vooral het gevolg van de heropleving van de racebaan. Guia Slot Racing is een tijdschrift dat al wat langer bestaat en sinds kort is dit blad zowel in het Spaans als in het Engels uitgevoerd.

Zie review van Guia Slot Racing.....
Meer tijdschriften bij Links.....

COCHES MITICOS
Een zeer bijzondere tijdschriftserie was die van Coches Miticos. De serie bestond uit 48 losbladige tijdschriften welke in een speciale map konden worden opgeborgen. Uniek aan de serie was echter dat bij ieder tijdschrift een aantal onderdelen voor een slotcar werden geleverd.
In totaal kon je met deze onderdelen 12 verschillende slotcars bouwen en om de vier nummers was je dus weer een auto verder. Alle twaalf auto's waren heruitgave van oude Spaanse Scalextric modellen. Allemaal model met een sterke uitstraling en vandaar de naam Coches Miticos. De serie is verschenen in augustus 2001 en ieder twee weken was er een nieuw nummer beschikbaar. Voor de auto's worden inmiddels hoge prijzen gevraag. Absoluut misplaatst, want deze serie is in een enorme aantallen aangemaakt.

Meer Coches Miticos bij hebbedingetjes.....
Porsche 917K uit de serie Coches Miticos.....

Aflevering 27 van de serie Coches Miticos
Inschrijfkaart Spaanse Scalextric club CLUB SCALEXTRIC
Het Spaanse Scalextric (hier dus SCX) heeft net als het Engelse Scalextric een club. De Spaanse Scalextric Club was overigens eerder. Helaas door de bescherming van productnamen alleen toegankelijk voor inwonende van Spanje. Jammer want het clubblad (Chicane) is meer dan de moeite waard en het jaarlijks clubmodel beslist aantrekkelijker, dan van de Engelse Scalextric club. De inschrijfkaart voor deze club geeft goed de enthousiaste sfeer weer, die zeker in Spanje rond onze hobby aanwezig is. 

Home | Racebaanpraatje | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
4 maart 2003 - Copyright racebaan.com