HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
BEN JE OOK EEN ALLES VERZAMELAAR?
Slotcars, zoals racebaanautootjes ook wel worden genoemd, zijn de moeite van het verzamelen waard. Soms om  sentimentele redenen, maar ook de liefhebber van fraaie modellen, kan bij een toenemend aantal racebaanmerken terecht. We onderscheiden een aantal verschillende verzamelaars, die allemaal naar iets anders op zoek zijn. Maar er zijn ook verzamelaars, die niet kunnen kiezen of over zeer krachtige budgettaire hulpmiddelen beschikken en dus gewoon alles verzamelen. De allesverzamelaar heeft geen vast doel voor ogen en er is eigenlijk maar één criterium dat gehanteerd  wordt: Vind ik de auto leuk, ja, is er geld ja....kopen! De allesverzamelaar zal zich alleen laten remmen door gebrek aan ruimte. Daarnaast worden slotcars net als andere modelauto's behoorlijk stoffig.
MERKVERZAMELING
De merkverzamelaar spitst zijn verzameling toe op een specifiek merk racebaanautootjes. Scalextric is wereldwijd beslist het populairst, maar als je van Scalextric alles wilt verzamelen kom je aan een verzameling van boven de 2000 auto's! Van Scalextric komen jaarlijks nog nieuwe modellen uit, waardoor je aan de gang kunt blijven. Mede daardoor zijn merken die niet meer actief zijn erg populair. Fleischmann, Märklin en Jouef doen het dan ook goed bij de merkverzamelaar!
AUTOMERKVERZAMELING
Je kan ook je verzameling focussen op een bepaald automerk. Aangezien het bij de racebaan gaat om een verkleining van de autosport, zal het dan vaak gaan om een automerk dat actief is in de racerij. Het zal niemand verbazen dat ook hier een  merk als Ferrari hoog scoort. Als je Ferrari, Porsche, Ford, Renault, BMW, Mercedes of Jaguar verzamelt kan je in  racebaanland je hart ophalen. Zoek je iets bijzonders voor je verzameling, kijk dan niet alleen bij de grote merken zoals Scalextric, SCX, Ninco, Carrera en Fly maar kijk ook eens bij merken als MRRC, Team Slot, Reprotec, ProSlot, Top Slot en Slot Classic.
THEMAVERZAMELING
Een themaverzameling richt zich op een specifieke vorm van autosport. De gehele verzameling is bijvoorbeeld opgebouwd uit F1 auto's. Vooral leuk als je dit combineert met een heus F1 circuit.
Andere thema's kunnen zijn GT, stockcars of toerwagens. Als je rallyauto's verzamelt, overweeg dan om dit te combineren met een speciale rallybaan.
Mijn eigen themaverzameling omvat alles wat met Le Mans 1970 te maken heeft. Maar kijk met een themaverzameling uit, want voor je het weet ben je alles aan het verzamelen.

Voorbeeld van een themaverzameling.....

SPONSORVERZAMELING
Een variant op de themaverzameling is de sponsorverzameling. Heb je met een bepaald merk een bepaalde band,  bijvoorbeeld omdat je daar toevallig werkt, kan je een verzameling opbouwen rond een sponsor die actief is in de autosport. Merken als Gulf, Marlboro, Shell, Repsol, Mobil, Martini en Castrol hebben een rijke historie in de autosport en dat is terug  te vinden in het aanbod aan modellen.

Voorbeeld van een sponsorverzameling.....

Home | Racebaanpraatje | Verzamelen | Gulf Racing | Sitemap
4 maart 2003 - Copyright racebaan.com